Publicat : lun, apr. 6th, 2015

Delatorii folosesc presa locala pentru turnatorii la ANI

delatiuneO parte a presei locale a exploatat la maximum un raport al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) in care Mirela Delea – director al Colegiului Ion Maiorescu era acuzata de incompatibilitate, iar senatorul PSD Niculae Badalau era banuit de fals, uz de fals si ascundere de probe.

In fapt, este vorba despre faptul ca ANI considera in acel raport ca Mirela Delea ar fi detinut simultan functia de director al Colegiului si functia de presedinte al organizatiei de femei PSD Giurgiu. Si ca presedintele PSD Giurgiu, Niculae Badalau, ar fi sustinut-o in aceasta „ilegalitate”.

Saptamana trecuta, Niculae Badalau a explicat cu subiect si predicat (si cu un vraf de documente) care a fost evolutia corespondentei dintre ANI si PSD Giurgiu incepand cu anul 2013…

De fapt, toata tarasenia a pornit de la un domn sau o doamna, care ar fi dorit sa fie director la colegiul cu pricina si care, avand prea mult timp liber la dispozitie s-a apucat sa scrie delatiuni, folosind ca proba articole din presa locala. Este vorba despre o anumita conferinta de presa din 21 martie 2013…

Mai mult, ANI a cerut organizatiei PSD stenograme dupa conferinta de presa cu pricina, desi ar fi intrat in posesia documentelor care atestau faptul ca Mirela Delea si-ar fi dat demisia din functiile detinute in partid…

„Faptul ca nu s-a facut niciodata vreo inregistrare ori stenograme ale conferintelor de presa de la PSD, se pare ca i-a facut pe cei de la ANI sa ma suspecteze de tainuire de probe. Iar faptul ca acel raport al ANI se bazeaza doar pe niste copii ale unor articole aparute atunci in presa locala, articole in care Mirela Delea era asociata cu functia de presedinta a femeilor PSD, fara a se tine cont de documentele oficiale pe care noi le-am inaintat mi se pare cel putin ciudat. Pe de alta parte, nu cred ca functia de director al unei institutii de invatamant este chiar atat de importanta, incat ANI sa se sesiseze din oficiu si sa faca cercetari, asa ca, cel mai probabil, tot acest scandal a pornit de la o reclamatie a „oamenilor de bine” din Giurgiu”, a precizat Niculae Badalau, presedintele PSD Giurgiu.

Ceea ce nu intelegem noi, cei din presa, este de ce am fi „vinovati” pentru ca la vremea respectiva nu ni s-a furnizat o informatie completa sau corecta?

Mai mult de atat, rufele murdare din partid (oricare ar fi acesta), ar trebui sa se spele in interiorul partidului, fara a se lua ca martor la caratul apelor, articolele jurnalistilor. Si aici ma refer in special la „domnul sau doamna” care isi reprima cu greu frustrarea ca nu este director al Colegiului. Si care recurge la delatiuni folosindu-se de articolele din presa locala. Daca este capabil (sau capabila) sa conduca mai bine Colegiul, sa demonstreze acest lucru acolo, la Colegiu, sa „se bata” pentru rezultate, pentru fonduri, proiecte, etc… Altfel, este doar un delator de rand, fara sansa de a ajunge niciodata un bun coordonator al unei institutii de anvergura Colegiului Ion Maiorescu.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Gicu Urzică spune:

    Dacă din profilul personajului descris mai sus ,am scoate elementele concrete referitoare la…cartofi și Liceul Maiorescu,am avea o mică parte din profilul personajului care și-a bătut joc timp de zece ani,licheaua și derbedeul perfect,ticălos și mincinos fără pereche,intrigant ordonar,mârlan și mitocan de cea mai joasă speţă,șef de clan și de gașcă ,adică ceea ce a meritat natia româna,care deși are proverbe moralizatoare,nu- respectă pe niciunul,după cum si legile sunt făcute pentru alții,nu pentru fiecare și toti deopotrivă.

  2. cetatean spune:

    Penibil,ignorant, penal, cam acestea sunt coordonatele personajului in cauza. Cred ca a pierdut numarul dosarelor in care este personaj principal ,este adevarat ca acolo de numesti invinuit sau inculpat, noi speram incurand condamnat. Cuvintele lui nu valoreaza doua parale , esti un penal prietene ai inceput cu un sac de cartofi si ai continuat cu miliarde. O sa traiesti si tu ca toti lasii ajunsi la puscarie calitatea de delator cand o sa fi ridicat si ca sa obtii clementa o sa versi toti penalii cu care ai furat. Mai las-o moale cu valoarea liceului Maiorescu, ca nu se fac ore, calitatea profesorilor este din ce in ce mai proasta.