Publicat : lun, iun. 29th, 2015

„Descopera Rowmania – Romania vazuta din barca” – la a treia editie

r 1Aflata la a treia editie, campania renumitului campion – Ivan Patzaichin a avut un succes remarcabil la Giurgiu. Astfel, duminica, 28 iunie, pe canalul „Sfantul Gheorghe” din Giurgiu, sute de oameni au participat la actiunea, care pe langa aspectul competitional a avut si o tenta de serbare campeneasca.

Doar competitia in sine a adunat 27 de echipaje pentru canotca 10+1, iar daca mai punem in calcul suporterii si cei veniti doar sa priveasca sau sa manance o ciorba de peste sau mici la gratar, avem intreaga dimensiune a evenimentului…

R2Inca de la ora 09:00 s-a dat startul inscrierii echipajelor, iar in jurul orei 12:00 – dupa proba tehnica efectuata de fiecare echipaj din cele 27 inscrise, s-a dat startul competitiei. De pe margine, fiecare echipa a fost incurajata de suporteri, iar stangaciile unora au fost aplaudate. Pana la urma, importanta a fost participarea…

R3De remarcat ca, pe langa echipajele din care au facut parte primarul Nicolae Barbu sau viceprimarul Alexandru Vladu – echipaje compuse exclusiv din barbati, au fost inscrise si au participat si echipaje mixte sau exclusiv din doamne (care s-au clasat pe un loc onorabil).

r4Sigur ca, vedeta evenimentului a fost campionul Ivan Patzaichin, care a dat autografe si s-a fotografiat cu oricine a dorit sa aiba o amintire cu el.

Despre ce s-a vazut (prin ochii jurnalistului) dincolo de eveniment vom comenta intr-un alt articol… Cert este ca, una peste alta, evenimentul in sine creste de la un an la altul si din punct de vedere calitativ, si organizatoric, dar si ca numar de participanti.
r5Descopera Rowmania a fost un eveniment organizat de Asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23” impreuna cu Primaria Municipiului Giurgiu si Centrul Cultural “Ion Vinea”, cu sprijinul Clubului Nautic San Giorgio, Aqua Carpatica, Administrația Nationala Apele Romane si Kiss FM Giurgiu.

Despre autor

-