Publicat : vin, ian. 29th, 2016

Dezinformare, minciuna sau lapsus? – Dumitru Beianu nu trece de criteriul de integritate nr. 2: TRASEISMUL

Beianu DumitruZece criterii de integritate au liberalii. Pe care le-au facut publice, astfel incat fiecare candidat sa le cunoasca si sa nu cada in pacat. Cel de-al doilea criteriu: TRASEISMUL: “Să nu-şi fi schimbat apartenenţa politică astfel încât să fie candidat pentru al treilea partid politic, altfel decât prin fuziuni”, se pare ca nu il prinde pe Dumitru Beianu, copresedinte al PNL Giurgiu.
In conferinta de presa de vineri, 29 ianuarie, dup ace a multumit colegilor care l-au validat si sustinut, Beianu a precizat la un moment dat:
“Am fost validati fara niciun fel de intrebari la ultima sedinta a Biroului Politic National. Aceste validari au tinut cont de CV-urile noastre, de declaratiile pe proprie raspundere ca respectam toate cele 10 criterii de integritate si de un chestionar care ne oblige destul de succinct sa prezentam argumentele pentru care credem ca putem sa fim o solutie de luat in considerare pentru candidaturile la care ne-am inscris. Pentru mine, aceasta validare nu reprezinta un success, dar imi permit sa spun ca reprezinta un success pentru acei cetateni care au facut tot ce a depins de ei ca sa blocheze atat candidatura mea cat si a lui Nicolae Florian”.
Unul dintre jurnalisti i-a cerut lui Dumitru Beianu sa faca o recapitulare a partidelor de la care a candidat in ultimii ani si sa faca oarecari precizari vis a vis de declaratia pe propria raspundere cu privire la acest punct. Raspunsul liderului PNL a fost dezarmant si fara nicio ezitare:
“Fara niciun fel de ezitare, dumneavoastra credeti ca… acuma am pretentii. Stiti cum sunt concepute criteriile si care sunt conditiile. Nu ca n-am facut parte din alte partide, ca nu asta este criteriul. In PNL, criteriul legat de traseism spune in felul urmator: sa nu isi fi schimbat apartenenta politica astfel incat sa fi candidat pentru al treilea partid politic, altfel decat prin fuziune. Acesta este criteriul. Am candidat in 2000 la ApR, partid care in 2003 a fuzionat cu PNL. Nu ma intrebati de ce, ca este deja tardiv. N-am considerat ca e normal sa urmez acelasi parcurs… Am trecut la PUR. Dat fiind ca PNL a fuzionat cu ApR, aceasta candidatura nu intra in contorizare, da? Am candidat de la PUR in 2004. In 2008, PNL si 2012 am candidat ca independent. Daca considerati ca a candida independent se poate asocia unei candidaturi din partea unui partid politic, acuma imi dau demisia”.facsimil 1996
Urmatoarea intrebare de la un reprezentatn al presei la prins complet descoperit pe Dumitru Beianu. Iata cum a decurs dialogul:
Jurnalist: Domnul Beianu, in 1996 ati mai candidat?
D. Beianu: Eu, in 1996?
Jurnalist: Ati candidat pe lista CJ din partea Partidului Miscarea Ecologista Romana.
D. Beianu: Domnule, sa fiu sincer, nici nu-mi aduc aminte, dar eu vorbesc de candidatura la Consiliul Judetean…
Jurnalist: La consiliul Judetean. Ati fost pe locul 19. Pe locul unu era domnul Musteata P. Vasile. Avem lista completa aici.
D. Beianu: Ca de obicei, aveti surse, da? Dar eu, sincer sa fiu nu-mi aduc aminte de acea candidatura, si eu stiu ca am inceput activitatea politica in 1997 cu Alianta pentru Romania, unde am fost vicepresedinte. Repet, nu am cunostinta si nu stiu cum sunt trecut in acea lista si care au fost argumentele in favoarea acestei afirmatii. E bine ca aveti posibilitatea sa verificati evolutia tuturor actorilor politici importanti din judet.
Nu ne grabim sa tragem concluzii si nici nu emitem verdicte, insa un lucru este clar: in declaratia pe propria raspundere pe care a depus-o la BPN, Dumitru Beianu a avut… un “lipsus”.
Admitem ca a avut amnezie, ca a uitat sa treaca in declaratie si candidatura din 1996, dar nu putem sa nu ne intrebam ce va urma. Daca isi va face corectura de rigoare in declaratie, este evident ca incalca criteriul de integritate. Iar daca liberalii de la Centru trec cu vederea aceasta “mica omisiune”, ce legitimitate ar mai avea candidatura domnului Beianu? Cum s-ar prezenta in fata electorilor?
Indiferent cum ar intoarce-o acum din cuvinte, domnul Beianu pica la fel de rau…
Dezinformare, minciuna, lapsus. Declaratia pe propria raspundere obliga la corectitudine si exactitate in detaliu. Altfel, daca declaratia nu este conforma cu realitatea, este nimic altceva decat… un “fals in declaratii”.

Despre autor

-

Afisat: 4 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Ghe. Vasile spune:

  Sti cum ai luat-o tu mah BOUrescule?E si ce daca a furat un ou..acuma merita aceeasi pedeapsa ca unu care a furat un bou?eu zic ca da..tot furt se numeste si se incadreaza la aceeasi fapta..nu afirm ca a furat,doar am dat un exemplu sa inteleaga si BOUrescu…

 2. HAHAHA ! Sincer e cea mai buna veste pe care am primit-o anul asta . Ati amenintat ( voi si sefii vostri – coincidenta emoticon wink contracandidati ai D-lui Beianu) subtil sau direct in ultimele 6 luni ca detineti secretul absolut al nush carui schelet din sifonierul D-lui Beianu incat aproape ca-mi strecuraseti pana si mie ( talibanul emoticon wink ) indoiala in suflet.
  Acum , cand am aflat despre ce e vorba , nu pot decat sa folosesc ca raspuns o mare onomatopee : fffsssss ….hahaha
  Si pentru ca cititorii sa inteleaga exact care e lovitura voastra suprema in alegeri le fac bref un rezumat : in urma cu o cincime de veac , pe cand majoritatea cititorilor erau nenascuti sau in cel mai bun caz mergeau la scoala generala , erau in lupta electorala sute de partide , partidulete , grupari , aliante si miscari. Apareau “ dimineata “ si apuneau o data cu lasarea serii .
  In ’96 o astfel de “miscare “ ecologista ( Miscarea Ecologista din Romania) si-a depus lista de candidati si a participat la alegeri . Cum a castigat doar 0.6% din numarul de primari pana in toamna miscarea s-a dizolvat. La nivel national nu a reusit sa bage in consiliile judetene decat 37 de consilieri din peste 1600 de locuri adica sub un consilier per judet . Deci a candida pe listele acelei miscari pe pozitia a 2-a era ca si cum puteai foarte bine sa stai acasa. Insa cutuma era ca cel care depunea candidaturile sa aiba lista completata pana la pozitia 30 .Oricum nu conta cu cine : rude, prieteni, vecini deopotriva.
  Asa a fost trecut si D-nul Beianu ( de catre sora dansului ) la pozitia 19 . Asta-i motivul pentru care pesedistii considera ca e contrar nu legii ci regulamentului intern PNL-Decalogul sa candideze . Dvs ce parere aveti .Sa mai candideze sau nu ?

 3. Miki spune:

  Motivul sunt banii, contractele , influenta, puterea, politele etc de ce nu s-a pus in discutie nici-un sondaj de opinie sa se desemneze corect asa cum sunt desemnati toti candidatii si Beianu s-a autoproclamat candidatul pnl???? Jenant, oricum va pierde dar e jenant si penibil pentru o persoana sa se agate cu disperare de putere in halul asta

 4. kiki spune:

  Intrebare :Care este motivul ptr.care acesta isi doreste si vrea cu orice pret functia de presedinte de CJ ,in conditiile in care beianu a fost presedinte de CJ cu rezultate dezastruoase ptr.oras/judet ?!n