Publicat : Dum, iul. 12th, 2015

Din 14 iulie se acorda indemnizatiile insotitorilor si asistentilor personali ai persoanelor cu handicap

DITL 2Cei aproape 750 de beneficiari de indemnizatii de insotitori si asistentii personali ai acestora isi vor incasa drepturile banesti aferente lunii iunie incepand cu data de 14 iulie 2015.

Desi mai mult de jumatate din cei care beneficiaza de aceste ajutoare incaseaza banii pe card, luna aceasta salariile si indemnizatiile pentru persoanele cu handicap se vor da pe stat de plata la casieria Directiei de Taxe si Impozite Locale din strada Tineretului (fostul punct termic PT 64 situat in spatele marketului ANDY).
“Periodic, Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Giurgiu efectueaza o serie de verificari privind veridicitatea declaratiilor din inscrisuri date de catre cei care beneficiaza de aceste drepturi banesti. Au fost situatii cand beneficiarii au decedat, iar familia nu a anuntat Directia si au incasat banii fara drept legal”- a declarat Viorica Banescu, director Directia de Asistenta Sociala Giurgiu.

Pentru a preintampina astfel de practici, DAS Giurgiu colaboreaza si cu Directia de Evidenta a Persoanelor pentru a vedea numarul si numele celor decedati in luna anterioara incasarii salariilor si indemnizatiilor.
De luna viitoare indemnizatiile si salariile insotitorilor persoanelor cu handicap vor fi majorate, ca urmare a cresterii salariului minim pe economie. Cunatumul acestora va fi de 777 lei net.

Despre autor

-