Publicat : joi, aug. 4th, 2016

Din “aventurili” lu’ Tanta si Sandel

tanta-ITanta si Sandel nu s-au intalnit in gara la Medgidia, ci la Cantina sociala din Giurgiu. “Idila” lor a plecat de la o… ciorba rece pe care i-a servit-o Tanta. In replica, Sandel i-a servit o blocare de 10% pe salariu. Ca asa se intampla cu cei care se iubesc – se tachineaza. Mai tarziu, vazand in Tanta un potential magnet de voturi, Sandel si-a cerut scuze si au inceput invitatiile la concerte, la bojdeuca de la Fundata, etc.
De aici incolo, lucrurile (sau lucrarile?!) au luat un trend ascendent, odata cu apropierea campaniei electorale. Un martisor contra un beneficiar de cantina in plus; o ciocolata contra unei transe de beneficiari si tot asa.
Sandel “erea” cu semnatura si Tanta cu… imbucatura…
Dupa ce Sandel si-a aratat adevarata valoare in alegerile locale, cronometrate pe facebook cu un TIC-TAC zgomotos, au inceput sa iasa la iveala si “aventurili” personajelor noastre. Neauzind de zicerea “daca taceai, filosof ramaneai”, cei doi au iesit din porumb sa-si faca treaba (mare) in drum, chestiune care s-a cam intors impotriva lor.
Galagia produsa dupa hotararea primarului sa nu mai plateasca nemunca si beneficiarii de cantina sociala sa isi plateasca hrana pe o luna muncind 5 zile (din 30) nu a ramas fara urmari. Tanta spune pe fb ca este supusa unor epurari politice, Sandel zice si el ca Barbu ii da afara din serviciu pe “oamenii lui”… Sa vedem ce a zis si Barbu, care a tacut pana acuma.
“Nu stiu de ce se agita doamna Ioanitescu cu epurarea politica, pentru ca doamna in cauza, din cate imi aduc aminte este membru PSD, presedinte de organizatie locala PSD, fata dansei a fost in sectia de vot din partea PSD…De ce spune ca fac epurari politice?”
Chiar asa, de ce?
“Inainte cu o luna si jumatate de alegerile locale, cei de la DAS au considerat ca ceva nu este in regula la Cantina sociala… Asa ca au facut un control inopinat la cantina, la punctul de servire a mesei din Primarie. Au scos situatia alimentelor de la Cantina (exista un proces verbal), cu tot ce s-a scos de la magazie pentru pregatirea hranei (si pentru Primarie si pentru beneficiarii de la cantina). Din magazie s-au scos pentru Primarie alimente pentru 25 de portii, Cu acea lista, au venit la Primarie si au cantarit alimentele… Erau pentru 70/80 de portii! Care se vindeau in Primarie. Si asta a fost o data. Ce-o mai fi fost inainte, Dumnezeu stie… Nu cred eu ca bucatarul si ajutorul de bucatar de la Primarie faceau toate astea de capul lor. Ei erau in subordinea doamnei Ioanitescu. Este treaba DAS sa isi ia masurile care se impun, sa rezolve aceasta situatie” a precizat edilul sef intr-o conferinta de presa.
In ce-l priveste pe Sandel, acesta sta si mai rau… in carti. Daca ar fi fost achizitor la ORACA si daca intalnirea cu Tanta ar fi avut loc pe peronul din Medgidia, sau daca nu era viceprimar, lucrurile nu ar fi stat atat de prost.
“Stiti care a fost ultima zi a domnului Vladu ca viceprimar? Ziua de 9 martie. Pe 7 martie a fost sedinta de Consiliu local, pe 8 martie si-a semnat lichidarea si pe 9 a fost prima zi de… libertate” a spus Barbu.
Haideti sa urmarim firul acestei adevarate aventuri cu iz… nashpa. Actualizarea bazei de date pentru persoanele care beneficiaza de cantina sociala se face pana pe 22/23 ale lunii in curs pentru luna urmatoare, pentru a fi timp sa se faca aprovizionarea.
“In data de 23 martie, domnul Varban, impreuna cu persoana care se ocupa de ancheta sociala pentru aceste persoane mi-au spus ca ei nu pot sa onoreze mai multe cereri de la cantina, pentru ca nu sunt legale. Am constatat ca este o incalcare flagranta a legii, lucru care se vede din avion.
Mi-au aratat vreo 16 cereri de cantina (pe care le am in original) a unor persoane care adresau cererile catre primar, ajungeau sa se dea o viza de catre cel ce raspundea de cantina – in speta domnul fost viceprimar Vladu, care raspundea de tot ce insemna avizarea beneficiarilor de cantina sociala).
Unde este ilegalitatea in aceste cereri?
Viza si semnatura domnului Vladu este data pe data de 19 martie! Ori, domnul Vladu a avut ultima zi de lucru pe 8 martie! Sunt peste 50 de beneficiari in aceste cereri avizate cu o data in care nu mai era viceprimar” a precizat primarul Barbu.
Ne putem gandi ca in perioada cand nu mai era viceprimar s-a dus la diversi si le-a spus ca daca voteaza cu el le asiggura cantina sociala? Desigur. Tanta a precizat ca nu stie nimic (tocmai luase… tic-tac), iar Sandel a dat o explicatie neverosimila: “Bai Tanto, bai. Pai eu cand am facut curat la mine in birou, pe cand imi faceam bagajelele, am gasit cererile amaratilor astora si le-am transmis pentru ca sa fie bine sa nu fie rau. Sa mananca si gura lor”.
„Da, mai Sandele, da’ cum e cu data”.

Cererile sunt datate cu 19 martie, si tu, mai Sandele, mai, ereai intrat in ALDE pana-n gat si iti pierdusei de 10 zile calitatea de a semna actili…
Ptiu, stuchite-ar matele, pai asta e chestiune grava Sandele…Ce zice Tanta?
P.S.
Primarul Nicolae Barbu a mai facut o dezvaluire…
“In ziua votului, doamna Ioanitescu, impreuna cu o domnisoara blonda, intr-un autoturism (am si fotografii si declaratii) a mers din casa in casa cu lista tuturor asistatilor si le-a spus ca daca nu ies la vot si nu il voteaza pe domnul Vladu, tot ea ramane sefa de cantina si n-o sa mai fie trecut niciunul la portie. Acesta a fost santajul doamnei Ioanitescu… Si, la fel, am declaratii de la o parte din acele persoane.
Si acum venim sa spunem ca suntem nedreptatiti?
Pana la urma, cand faci din necazul altuia un avantaj electoral pentru tine, si cloaca este un cuvant frumos… E o mizerie”.
N.R.

Deoarece evenimentele au avut loc in urma cu mai multe luni, nu am tratat acest subiect cu seriozitatea si incrancenarea cu care ar fi trebuit. Sunt altii in masura sa judece. Inclusiv Judecatorul Suprem.
Dar nici nu puteam sa lasam lucrurile neaduse la cunostinta cititorilor. Nu ni se pare corect ca o parte sa acuze continuu, iar alta doar sa intoarca, din cand in cand si obrazul celalalt.

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. maria spune:

    Mai oameni buni,astai subiect?Dar la ce poti sa te astepti de la acest autor?Du-te domnule la pescuit …Eventual la piata de gross