Publicat : vin, ian. 15th, 2016

Dovada – cine voteaza politic in Consiliul Local la “recomandarile” copresedintelui PNL Giurgiu, Gheorghe Stefan

Ghe. Stefan PNLIn conferinta de presa de vineri, 15 ianuarie 2016, copresedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Stefan a declarat cu subiect si predicat ca a convocat consilierii municipali liberali “la o prelucrare”.

Liderul liberal le-a pus in vedere consilierilor sa nu voteze trei proiecte de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local. Ce s-ar intampla daca consilierii nu ar vota dupa “linia trasata de partid? Simplu. Vor fi “judecati” dupa sedinta… Asa a declarat Gheorghe Stefan.

Declaratie care ii pune intr-o situatie ingrata pe proprii consilieri: sa isi respecte juramantul pe care l-au facut – ca vor fi in slujba cetatenilor si vor vota numai in interesul comunitatii – sau sa respecte indicatiile de la partid sub amenintarea ca vor fi trasi de urechi si ca nu vor mai pupa vreun loc pe lista mandatului urmator? Iata declaratia integrala a copresedintelui liberalilor giurgiuveni:
“O sa abordez un subiect local cu implicatii economice. La ora 11:00 am convocat consilierii locai ai PNL, pentru ca la ora 12:00 are loc prima sedinta a Consiliului Local Giurgiu. Este o sedinta cu foarte multe proiecte, in jur de 50 de proiecte, cu impact economic si social asupra municipiului Giurgiu. Sunt cateva puncte asupra carora eu am dubii personale. Unul din ele vizeaza ceea ce va spuneam inca de anul trecut – eu nu ma pricep la foarte multe domenii, dar la domeniul pe care-l fac de 30 de ani ma pricep foarte bine. E vorba de un proiect de hotarare de inchiriere a Pietei de gross de peste din Giurgiu. Am spus de la inceput ca e facuta cu destinatie catre o firma, vom vedea care sunt firmele sau firma… Cert este ca eu i-am convocat pe consilierii PNL pentru a le pune in vedere (pentru ca noi nu judecam consilierii si nu le recomandam cum sa voteze – dar nu ne opreste nimeni sa nu-i judecam ulterior dupa ce voteaza. Si ca sa nu cada in vreo greseala si sa fie partasi alaturi de domnul Barbu le voi explica ce inseamna din punct de vedere al regulamentelor europene (ca Piata de gross e facuta pe fonduri europene) sa schimbe obiectul de activitate al unui proiect facut pe fonduri europene. Practic inseamna ca cel ce a facut proiectul sa dea banii inapoi, plus dobanda aferenta”, a declarat Gheorghe Stefan.
Numai ca nu a fost sa fie asa. Proiectul facea referire la cu totul altceva: “Aprobarea Regulamentului privind inchirierea spatiilor din incinta Pietei de Gross de peste – Municipiul Giurgiu, a tarifelor de incepere a licitatiilor pentru inchirierea spatiilor, a pasului de licitatie si a documentatiei de licitatie publica cu strigare”.

Un mic rateu pentru domnul co-presedinte, sau o campanie electorala cu lovituri sub centura?
Gheorghe Stefan si-a continuat declaratia cu privire la punctele pe care isi doreste sa nu fie votate de consilierii PNL cu inca doua puncte:
“Tot in proiectul de hotarare am vazut o alta tema, legata de mutarea traficului greu. Sunt de acord cu orice decizie care sa duca la cresterea nivelului de trai si a cresterii locurilor de munca, dar nu o sa fiu niciodata de acord cu o decizie prin care sa se piarda locuri de munca”.
Si acest punct este abordat total gresit de liderul PNL Giurgiu. Tot giurgiuveanul stie de existenta gheretelor de taxare a autovehiclelor care depasesc 7,5 tone si care intra prin oras, taxare care era facuta de catre ADPP. Ei bine, ADPP a facut o solicitare ca de la 1 februarie nu mai doreste sa indeplineasca aceasta “sarcina”. In aceasta situatie, executivul Primariei a gasit o alta modalitate de taxare. Cam asta ar fi, in mare, toata “tarasenia”.
Cel de-al treilea punct al lui Gheorghe Stefan a vizat proiectul de buget, unde “a vazut” sume foarte mari allocate activitatilor culturale. Iata declaratia:
“Am mai vazut de asemenea in proiectul de buget, sume foarte mari alocate pentru diverse activitati culturale. Sustin activitatile culturale, in special pe cele legate de identitatea municipiului si judetului Giurgiu, dar dezaprob sumele nejustificate pentru activitati culturale cu caracter de marire a cultului personalitatii anumitor persoane. Mai ales ca sunt cheltuieli care vor fi facute in precampania electorala. Si nu e in regula ca cineva sa isi faca campanie electopala pe banii publici”.
Cu un amendament de diminuare a sumei si a introducerii diferentei la capitolul pentru invatamant, prezentat de viceprimarul Liviu Popazu, su votat de consilieri, si acest proiect a trecut.
Ramane insa discutabila atitudinea liderului PNL Giurgiu care, asa cum spuneam mai sus, “le pune in vedere” consilierilor locali liberali sa voteze in mod politic (din moment ce “recomandarea” este facuta de seful pe linie politica). Iar declaratia, “nu ne opreste nimeni sa nu-i judecam ulterior dupa ce voteaza”, spune totul.

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. ioana popescu spune:

    Consilierii locali nu ar trebui sa fie reprezentantii cetatenilor in Consiliul Local ?!?! SI sa voteze in interesul cetatenilor ?!?!? De fapt GHEORGHE Stefan cine este? Pe cine reprezinta? Cine l-a ales? A fost macar O DATA ales ceva? Nu vi se pare ca e din acelasi aluat ca Danut Liga,Valentin Iliescu,Bogdan Cantaragiu etc??? Pot sa va garantez ca dupa alegeri,dupa ce va scoate PNLul pe locul 3-4 va disparea ca si predecesorii sai !!!!