Publicat : Dum, iul. 9th, 2017

Dulcegarii guvernamentale – se pune taxa… pe zahar

taxa zaharSa nu va ganditi ca Puterea s-a gandit vreo clipa la sanatatea noastra… Cel mai probabil nu mai sunt bani in pusculita bugetului de stat. Pentru ca, daca analizam “la sange”, constatam ca in primele 6 luni ale anului investitiile tind catre ZERO absolut, iar din punga guvernamentala s-au dat mariri de salarii aberante in sectorul bugetar… Iar ce era de asteptat s-a intamplat: nu mai sunt bani!
In acest context, Coalitia de guvernare cauta solutii pentru carpirea pungii bugetului de stat… Si cum solutii miraculoase nu exista cea mai la indemana este inventarea unor noi taxe.
Ultima gaselnita este taxa pe zahar! Adica, orice produs care contine zahar ar putea fi taxat suplimentar.
Dragos Frumosu, liderul sindicatelor din industria alimentara a confirmat aceasta informatie intr-o emisiune televizata.
Specialistii spun ca din noua taxa pe care guvernantii vor sa o aplice, “castigul” nu va fi unul consistent – circa 7 milioane de euro/an – insa daca la taxa pe zahar se va adauga si taxa pe muraturi, taxa pe apa plata cu lamiae si alte astfel de taxe aberante, se poate ca la buget sa se adune o suma suficienta pentru a acoperi salariile guvernantilor si ale parlamentarilor…
N.R. Taxa pe zahar a fost aprobata in 2016 si in Anglia, insa aceasta va fi introdusa gradual, intr-o perioada de doi ani, valoarea taxei fiind in functie de concentratia de zahar din produsele care fac obiectul acestei taxe.

Despre autor

-