Publicat : vin, sept. 25th, 2015

Duminica, 27 septembrie – invitatie la “Promenada Inimilor”

promenada-1-copyMunicipiul Giurgiu va gazdui si anul acesta “Promenada Inimilor”, manifestare organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce isi propune sa incurajeze cetatenii orasului sa faca miscare, ca mijloc de preventie a bolilor cardiovasculare.

Actiunea este initiata de Clubul Rotary Danubius Giurgiu, Forumul National de Preventie si Fundatia Româna a Inimii si se desfasoara cu sprijinul municipalitatii, Politia Locala urmând sa asigure ordinea si siguranta publica.

Lansarea promenadei va avea loc duminica 27 septembrie 2015, ora 10.00, prin organizarea unui mars la care sunt invitati sa participe toti locuitorii orasului.Traseul din Giurgiu are o lungime de aproximativ 2,5 km, incepând din capatul estic al strazii Garii.

promenada-2Initiat de Fundatia Irlandeza a Inimii si implementat deja in peste 10 tari europene, programul “Promenada Inimilor” a avut un succes rasunator si printre români. In 2013, au participat mii de persoane din 25 de orase, iar in 2014, peste 10.000 de persoane din 35  de orase.

“La fiecare 30 de minute un român face infarct miocardic. Unul din trei români sufera de hipertensiune arteriala. Șapte milioane de români sufera de una dintre manifestarile generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar miscarea zilnica este elementul central al optimizarii modului nostru de viata”, a afirmat Prof. Dr. Dan Gaita, membru in Consiliul de Conducere al World Heart Federation.

Despre autor

-