Publicat : sâm, mart. 5th, 2016

Dupa ce “s-a dedulcit” la ALDE – Alexandru Vladu a fost exclus din PSD

vladu xxxTrei partide in mai putin de doi ani (PPDD, PSD, ALDE). Acesta este traseul politic al lui Alexandru Vladu care, pofticios la primarie, a incurcat de vreo luna de zile cararile politichiei si a stat cu fundul in doua luntrii: si la PSD si la ALDE. Daca de la PSD ar fi avut asigurat postul de viceprimar inca un mandat, la ALDE ar putea sa se termine cariera lui politica si administrativa. Pentru ca, obligatoriu, nu ai toate tiglele pe casa daca poti sa crezi ca poti ajunge primar cu 8% de pe facebook si cu voturile unor… “totile”  de la o etnie volatila electoral (demonstratie verificata in toate alegerile locale de la ’89 incoace).
Nu ne bagam in socoata omului, in fond fiecare pasare pre limba ei piere. Un singur lucru ar putea fi deranjant urechilor fine ale electoratului: o campanie a omului providential, imaculat, gospodarul interesat de proiectele urbei si neatins de slabiciunile politicului. N-ar fi credibil. “Nu conteaza de la ce partid, eu vreau sa fiu primar” ar fi suficient, fara sa provoace resentimentele electorilor mai destepti decat cred politicienii…
In sfarsit, pesedistii s-au saturat de sovaielile si provocarile ostentative ale lui Vladu si l-au ejectat din partid. Fara a-i lasa varianta victimizarii.
Intr-o recenta conferinta de presa, senatorul Niculae Badalau, presedintele PSD Giurgiu a anuntat ca Biroul Permanent Judetean al social democratilor giurgiuveni a luat act si a validat hotararea Comitetului Executiv al organizatiei municipale Giurgiu, de excludere din partid a lui Alexandru Vladu.
“In cadrul sedintei comitetului executiv al organizatiei municipale Giurgiu s-a luat in discutie si a fost aprobata excluderea domnului Vladu. Biroul Permanent Judetean nu a facut altceva decât sa ia act si sa valideze deciziile organizatiilor locale. In PSD, organizatiile au autonomie totala in luarea deciziilor, iar procedural, domnul Vladu poate face contestatie”, a declarat liderul social democrat.
Niculae Badalau a mai precizat ca ar fi fost corect ca Vladu sa isi dea demisia din PSD, daca tot voia sa candideze de la ALDE, evitandu-se astfel o serie intreaga de speculatii.
Insa, ce stie Badalau si nu spune din eleganta sau calcule politice se vorbeste si la… radio sant, si anume ca Vladu a asteptat si chiar a provocat excluderea sa din PSD (pe care o voia mai aproape de alegeri) din mai multe motive pe care le vom devoala intr-un material viitor. Sunt atat motive electorale (victimizare), dar si calcule economoco-financiare si administrative (una e sa candidezi din postura de viceprimar in functie si cu totul altceva din aceea de… un oarecare cu cont pe facebook).

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Zmeul Zmeilor spune:

    Pe dracu Vladu primar?! Cine îl alege „satra” pe care a plimbat-o toata vara la munte si la mare?!Halal primar,halal alegatori!

  2. Nea Jim, tare as vrea sa-ti vad fata cand o sa castige Vladu!
    De unde dracu’ o sa mai primesti bani pt bagatu’ limbii in ureche?