Publicat : mar, iun. 27th, 2017

Efectul „Grindeanu” se extinde…

editorialGamerii de pe mapamond sunt in al noulea cer: in curand o sa se lanseze noul joc, accesibil pe orice platforma – „Uite-l, nu-i!”, in care eroul principal, Liviu Dragnea se joaca cu Grindeanu de-a guvernul.
Revenind la realitatea imediata, ceea ce s-a intamplat in ultima perioada in Romania bate… mintea oricarui scenarist SF.
Istorie pe scurt: Lui Liviu Dragnea i se pune de-a curmezisul premierul Sorin Grindeanu si, cu nonsalanta se hotaraste sa dea jos tot Guvernul. Lasand deoparte ca motivele invocate sunt puerile, tot pesedistul acceseaza la hotararea marelui carmaci. Doar ca Grindeanu se dovedeste a fi catar si nu vrea sa paraseasca Palatul Victoria „ca asa vrea Dragnea”. Grindeanu devine astfel, simbolul pesedist al luptei impotriva autocratiei (AUTOCRAȚÍE, (2) autocrații, s. f. 1. Formă de guvernare în care întreaga putere a statului e concentrată în mâna unei singure persoane – DEX).
Dupa saptamanile taraganare, care a dus la criza politica, Dragnea a propus, cu secretomania obisnuita, un… nume pentru functia de Premier – Mihai Tudose. Daca presedintele Iohannis a fost de acord … cu numele, nu acelasi lucru s-a intamplat in CEx-ul PSD, unde efectul Grindeanu a inceput sa se impuna. Deocamdata timid…
Insa abtinerile lui Niculae Badalau (numarul II in PSD), Codrin Stefanescu (numarul trei in acelasi partid), Stanescu, Marian Mina sau votul impotriva dat de Norica Nicolai (ALDE) arata ca sindromul Grindeanu incepe sa devina pandemic in PSD si in Coalitia de Guvernare. Iar Dragnea pare incapabil sa gaseasca rapid vaccinul, antidotul care sa tina unit partidul. Si pe el in functia suprema…efectul grindeanu

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Mihnea Boerescu spune:

    Este exact ce va spuneam mai deunazi : incepe meciul Dragnea vs Badalau….