Publicat : lun, mart. 9th, 2015

Elevii giurgiuveni, printre cei mai… credinciosi

oprisanIntr-o conferinta de presa de la sfarsitul saptamanii trecute, Gigi Oprisan, inspectorul general al ISJ Giurgiu a precizat ca, in judetul Giurgiu, cu numai 24 de ore inaintea expirarii timpului de inscriere la orele de religie, se inscrisesera la aceste cursuri circa 25.000 de elevi.

„Pana astazi (joi, 5 martie – N.R.) s-au inscris la orele de religie circa 25.000 de elevi, din cei peste 29.000 existenti. In aceste conditii, estimam ca vom avea un procent de aproximativ 86% de elevi care au ales – ei sau parintii – sa se inscrie la aceste cursuri”, a declarat oficialul ISJ Giurgiu.

In acest moment judetul Giurgiu se inscrie in media procentajului pe tara in ce priveste numarul de elevi care au ales sa frecventeze orele de religie.

Gigi Oprisan a mai precizat ca in judetul Giurgiu sunt 12 culte, iar dascalii de religie sunt, in majoritate, suplinitori.

La nivel national, in invatamantul preuniversitar sunt 3.095.000 de elevi, dintre care doar 2.364.838 sunt eligibili pentru studiul religiei, restul fiind cei din gradinite, scoala postliceala, dar si formele de invatamant seral sau fara frecventa.

Potrivit ministrului Educatiei, in prezent, religia este predata in scoli de aproximativ 6.000 de profesori, dintre care 4.200 sunt titulari.

Ne intrebam daca, in conditiile in care cea mai mare incredere a romanilor se indreapta spre Biserica si Armata – conform sondajelor – Biserica este ingrijorata de faptul ca aproape 15% dintre parinti sau elevi nu au ales cursurile de religie.?

De asemenea, nu putem sa nu ne exprimam ingrijorarea cu privire la faptul ca majoritatea celor care le predau elevilor aceasta „disciplina” nu sunt calificati sa faca acest lucru, fiind suplinitori…

Despre autor

-

Afisat: 4 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Știați că un profesor de Religie de la un Gimnaziu din București le-a spus celor din clasele mici că ei sunt copiii lui Dumnezeu și Sfântului Duh,iar părinții de acasă sunt doar niste oameni buni care au fost aleși să -i crească pe cei mici?Numai că unii dintre cei mici nu au crezut această variantă,după cum nu cred nici varianta cu barza,în shimb vor să creadă că există Moș Crăciun !

  2. simona spune:

    – SA MORI TU…CHIAR CREZI ASTA ? ESTI N A I V , BAIETICA !

  3. ioana spune:

    Daca pragul de saracie ar reprezenta 15% din populatie,cred ca ar fi foarte bine!dar, de pragul de saraciei din Romania nu se ingrijoreaza nimeni….!Biserica ar trebui sa fie ingrijorata de faptul ca sunt prea multi inscrisi si prea multa populatie sub pragul saraciei,nu de faptul ca 15% nu au ales aceasta disciplina!Nu este nicio ingrijorare faptul ca cei care predau aceasta disciplina nu sunt calificati,dimpotriva este chiar foarte bine.in alte conditii ar fi fost mai rau decat este.asa ca ….sa fie bine ca sa nu ne fie si mai rau!