Publicat : sâm, oct. 14th, 2017

Enigma de la Gorneni – o cariera de pamant a rasarit in mijlocul ogoarelor

e - 1Undeva la marginea drumului national dintre Bucuresti si Alexandria, in apropierea satului Gorneni, bine ascunsa de ochii trecatorilor indiscreti asteapta sa fie descifrata o mare enigma… Este vorba despre o cariera de pamant, care se intinde in mijlocul ogoarelor pe o suprafata de aproximativ patru (4) hectare.
Asadar, in mijlocul campului se casca o groapa imensa, cu o adancime considerabila – peste 6/7 metri – din care se excaveaza pamant… Surse demne de luat in seama ne-au informat ca exploatarea/excavarea pamantului se face de catre o societate din judetul Teleorman (localitatea Dobroiesti), insa terenul este al unei firme dintr-o localitate din judetul Giurgiu.e - 2Ce se intampla cu pamantul excavat din groapa imensa? Ei bine, proprietarul terenului ne-a spus ca pamantul este folosit ca material de terasament la soseaua de centura a orasului Mihailesti… Si ca groapa va fi astupata cu pamantul adus de la lucrarile de la aceeasi centura… Incurcate sunt caile constructiilor…
Marin Anton, presedintele PNL Giurgiu, cel care a furnizat presei aceasta informatie ne-a precizat ca firma care exploateaza cariera de la Gorneni nu are niciun aviz de la Agentia de Mediu sau de la Primaria din Iepuresti (comuna de care apartine satul Gorneni) si cu atat mai mult, terenul nu ar fi fost scos din circuitul agricol.
Liderul liberal a lansat si o intrebare “oficiala” catre presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina: daca are vreo legatura cu “exploatarea” de la Gorneni. De asemenea, presedintele PNL Giurgiu cere explicatii oficiale si de la Agentia de Mediu, Prefectura, Directia Agricola si APIA Giurgiu si intreaba aceste institutii daca stiu ceva despre aceasta “cariera”.
Pana cand ne vom interesa la institutiile abilitate sa acorde avizele pentru “enigma de la Gorneni”, va mai spunem doar ca in toata aceasta… enigma este in prim plan chiar fiul unui primar din judetul Giurgiu.
Vom reveni cu amanunte.

I.D.e - 3

Despre autor

-