Publicat : sâm, ian. 2nd, 2016

Europa asteapta romanii la munca: 2.269 de locuri de munca vacante in spatiul UE

job-euresPrin intermediul retelei EURES România, sunt anuntate 2.269 de locuri de munca vacante in Spatiul UE. Potrivit datelor furnizate de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca, cele mai multe joburi sunt oferite de angajatorii din Spania.
In Spania sunt vacante 801 locuri de munca: 800 muncitori necalificati in agricultura si un masseur.
In Portugalia exista 400 locuri de munca pentru muncitori necalificati in agricultura.
Danemarca ofera 400 locuri de munca pentru culegatori de mazare.
Marea Britanie — 180 locuri de munca, din care 60 ingrijitori persoane/infirmieri, 60 asistenti medicali, 40 ingrijitori persoane, 20 asistenti medicali generalisti.
Germania are pentru români 174 de locuri de munca: 50 asistenti medicali generalisti, 20 operatori masini si centrale, 12 bucatari, 11 ospatari, 10 agenti de securitate, 10 agenti de paza, 10 barmani, 10 persoane in gastronomia de sistem, cinci asistenti manager, cinci electricieni industriali, patru operatori masini si instalatii optice, trei electromecanici, trei lucratori in productie, doi tehnicieni sistem de securitate (alarma si supraveghere), doi mecatronisti, doi electricieni si un muncitor necalificat in domeniul prelucrarii metalelor, un mecanic (masini prelucrare cauciuc si mase plastice), un optician, un operator CNC (strungar/frezor), un asamblor — montator (lucrator in productie), un tehnician fizica de laborator, un mecanic auto (camioane), un visual designer, un bucatar, un electronist, un vopsitor industrial, un brutar, un mecanic industrial.
Republica Ceha are 162 de posturi pentru muncitorii romani: 50 lucratori in productie (asamblarea aparatelor de aer conditionat), 50 operatori, 50 soferi transport marfa-international, 10 lucratori in prelucrarea lemnului, 1 analist IT service desk, 1 analist suport software.
In Suedia sunt oferite 87 locuri de munca: 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto, 10 tinichigii auto, 10 dezvoltatori software, sase ingineri testare software, cinci dezvoltatori software sisteme integrate, cinci arhitecti sisteme software, doi specialisti retea transmisie Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), un dezvoltator JavaScript/Node.JS, un programator (securitatea retelelor), un arhitect software, un dezvoltator Web Front-End.
Polonia are disponibile 25 locuri de munca: 20 consultanti de calatorie, trei lacatusi/sudori, un dezvoltator internet, un PHP developer (programator aplicatie).
Ungaria cauta sase mecanici agricoli din Romania.
Norvegia are trei trei locuri de munca pentru romani: un doctorand in departamentul biomedical, un lucrator in târg, o lucratoare in târg.
Irlanda dispune numai de un loc de munca – tehnician.

Despre autor

-