Publicat : mar, mart. 10th, 2015

Eveniment de caritate marca Inner Wheel – Balul Primaverii

bal 1 bisMotto: “Nu putem schimba lumea, dar putem schimba lumea cuiva”

Kevin D. Hoy

Desfaurat sub deviza „Light the Path!” – (Lumineaza calea), anul International Inner Wheel continua activitatea femeilor din cele peste 4.000 de cluburi existente in 103 de tari, cu diferite culturi, diferite limbi, dar o singura Constitutie, care impune un anumit tip de comportament, dand sentimentul de apartenenta la o mare comunitate.

Inner Wheel este o organizatie dedicata imbunatatirii vietii femeilor si a copiilor din lume, impartasind preocuparile legate de statutul femeii, viata copiilor, drepturile omului, educatie, cultura si sanatate.

Clubul Inner Wheel Danubius Giurgiu, care isi desfasoara activitatea in Giurgiu de 4 ani, a devenit deja o organizatie cunoscuta si apreciata dincolo de nivelul local, atat prin actiunile initiate, cat si prin participarile la intalnirile de promovare si schimburi de experienta organizate la nivel national si international.

bal 1Devenit un eveniment asteptat in comunitatea giurgiuveana, balul anual de caritate al Clubului Inner Wheel – „Balul primaverii” a avut loc la inceputul lunii martie 2015 la restaurantul D´Alexia, unde aproximativ 200 de prieteni si colaboratori ai membrelor clubului Inner Wheel au fost prezenti pentru a sprijini proiectul umanitar „Noi credem in copii!”.

Ajuns la a III-a editie, evenimentul de caritate din acest an a adus alaturi de cele 25 membre ale clubului din Giurgiu, personalitati ale vietii giurgiuvene, reprezentanti ai institutiilor locale si judetene. Mai mult de atat, evenimentul s-a bucurat si de prezenta Guvernatorului National Inner Wheel – Cristina Petrescu, Nelly Bratoeva – reprezentant national Inner Wheel Bulgaria si Ivalinka Vladova – secretar al clubului Russe Danube.

bal 2Alina Mihalcea, presedinta clubului din Giurgiu, a prezentat cauza emotionanta pe care o sustine proiectul din acest an: recuperarea copiilor cu dizabilitati, prin infiintarea unei CAMERE DE STIMULARE MULTISENZORIALE.

In acest context, scopul Balului primaverii a fost strangerea de fonduri necesare acestui demers indraznet, cu speranta de sensibilizare a comunitatii si a celor prezenti.

Intr-o ambianta eleganta si plina de caldura s-au succedat momente de muzica si dans cu secvente specifice evenimentelor caritabile: licitatii de obiecte donate de membrele clubului (unele dintre acestea lucrate personal), vanzare de prajituri de casa, tombola cu premii, dar si completarea unui panou-puzzle in spatele caruia se aflau donatiile personale ale participantilor.

Prin generozitatea si contributia tuturor, membrele clubului au realizat un fond de aproximativ 40.000 lei, care va asigura finantarea dorita.

bal 3La finalul evenimentului, doamnele din Inner Wheel au multumit tuturor celor care au contribuit la succesul acestei actiuni caritabile.

„Suntem fericite sa simtim suportul tuturor celor prezenti, dar mai ales al domnilor din Clubul Rotary Giurgiu, soti sau prieteni apropiati, cu care impartasim aceleasi valori. Repetand exercitiul de caritate, vom indrazni poate sa ne apropiem de ceea ce, in vremea Elenei Cuza „femeile romane, filantropice si pioase, dovedeau cu ajutorul romanilor binevoitori” . Referindu-se la acelasi lucru, Doamna Elena Cuza avea sa spuna ca „daca anumite fiinte ar putea banui cat de atragatoare este caritatea, cat de mult apropie inimile alese, lumea ar fi mai buna!”.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Blend-A-Merde spune:

  Partidul e-n toate,
  E-n cele ce sunt
  Și-n cele ce mâine vor râde la soare,
  E-n pruncul din leagăn
  Și-n omul cărunt,
  E-n viața ce veșnic nu moare.

  Traiasca partidul care ne-a varat vartos cascavalu’ in gura. Traiasca partidul care ne-a facut oameni.