Publicat : mar, aug. 4th, 2015

Fara voia lor, consilierii Gargarea si Velicu au scapat de bratul lung al legii

sedinta CLSedinta de Consiliu local de saptamana trecuta a avut cateva puncte care au incins atmosfera. Un bun prilej pentru o parte dintre consilieri de a demonstra (macar o data in acesti trei ani) ca sunt “alaturi de poporul votant din municipiu”. Numai ca si-au ales momentul total nepotrivit. Si facem referire aici la proiectul de hotarare prin care urma sa se reorganizeze Politia locala.

Insa, inainte ca acest punct (nevralgic?) sa fie discutat, doi consilieri au fost exclusi din CL: Florian Velicu si Dumitru Gargarea – consilieri care au parasit sala de sedinte…

Inainte sa se treaca la votul pentru reorganizarea Politiei locale, Gheorghe Spoiala (PNL) a propus ca votul sa fie nominal, insa majoritatea consilierilor a hotarat sa se mearga “la gramada” (stiau ei de ce…). Dupa lungi discutii pro si contra reorganizarii Politiei locale – “acest cui al lui Pepelea din CL” – s-a trecut la vot.

Ca sa ramana pentru posteritate, iata cum au votat consilierii municipali:

  • 5 voturi pentru reorganizare: Cioaca Ionut, Gigi Oprisan, Sorin Cepraga, Liviu Cartojan – toti de la PSD si Gheorghe Spoiala de la PNL.
  • 4 voturi impotriva reorganizarii Politiei locale: Marian Maroiu, Elena Dinu, Liviu Popazu si Mirela Ciulacu.
  • Restul consilierilor s-au abtinut, ceea ce echivaleaza cu… vot impotriva: Alexandru Vladu, Daniela Preda, Viorel Balanean, Ilie Clement, Victor Parlea (toti PSD via PPDD). De asemenea, s-au abtinut si cei doi consilieri PLR (ALDE): Ionut Badea si Gheorghe Gadea. Ionel Dinu, consilier PMP s-a abtinut si el, iar Liliana Truica si Ciobanu George (probabil UNPR…) s-au abtinut si ei.

Desi majoritatea consilierilor au recunoscut intr-un mod sau altul ca reorganizarea este perfect legala, s-a votat electoral. Si riscant, am spune noi, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, cineva va trebui sa plateasca “oalele sparte” ale ignorarii legii. De aceea spuneam la inceputul materialului ca Velicu si Gargarea au scapat de eventuale “dezgropari” de situatii de peste timp.

N.R. Cineva a lansat idea ca primarul Barbu “a pierdut” in fata consilierilor… Idee care a fost preluata de majoritatea publicatiilor… Am spune ca Barbu a actionat legal si din acest punct de vedere este cat se poate de “acoperit”. Restul sunt povesti de care legea nu tine cont…

Despre autor

-