Publicat : mie, aug. 19th, 2015

Faza anului – Ziua Portilor Deschise la Spitalul Judetean

spital giurgiuNe-am obisnuit cu Romania. E tara tuturor posibilitatilor si a situatiilor de-a dreptul hilare. Cu un sistem de sanatate ruinat, Ministerul Sanatatii vine cu o propunere socanta – Ziua Portilor Deschise (pe 22 august) la mai multe spitale din tara, printre care si cel din Giurgiu. Cat de cinic poti sa fii, ca la o unitate spitaliceasca cum este cea din Giurgiu sa organizezi un asa „eveniment”?

Nu ar fi fost un gest de normalitate ca (la cati bani platim din salarii pentru sanatate) aceasta zi sa fie in fiecare zi? Adica, zilnic sa fie ziua portilor deschise pentru… pacienti, nu pentru grupuri organizate de la institutii sau de la scoli sau pentru gura casca…

Sau, daca este vorba despre „o gluma”, ar putea fi extinsa… Vizitatorilor sa li se prezinte si cele cinci sau sase farmacii inghesuite chiar langa Spital si sa li se explice logica si… chichirezul acestora. Este doar o sugestie…

Cei care au aflat despre circulara ministerului spun ca vizitatorii vor avea acces la unitatea de primiri urgente, la laboratorul de radiologie si imagistica si la cabinetele de ambulatoriu integrat si ca vizitatorii vor avea acces intre orele 09:30 – 12:30. Asa cum se intampla in astfel de cazuri, a inceput vanzoleala, curatenia, smotruiala… Doar la obiectivele vizate… Pentru ca in sectiile… nevralgice – neurochirurgie, infectioase sau in grupurile sanitare este… tabu.

Speram ca vizitatorii, atatia cati vor fi, sa nu ramana cu traume dupa periplul prin Spitalul de care fug pacientii. Si nu este vina personalului si a medicilor, ci a unui sistem… bolnav.

Despre autor

-