Publicat : mar, iul. 11th, 2017

Florian Dinu, “cel care dansa… cu legea” este sub control judiciar

f. dinuDoar o singura publicatie a relatat faptul – surprinzator, este adevarat – ca secretarul  Consiliului Judetean, Florian Dinu este cercetat de procurori si a fost suspendat din functia de la CJ.
Suspendarea vine ca o consecinta a faptului ca secretarul CJ – omul care viza legalitatea actelor institutiei – este cercetat penal in dosare mai vechi. Oficialii CJ au precizat ca suspendarea este pentru doua luni, 19 iunie – 17 august 2017, masura dispusa de procurorul de caz, intr-o cercetare penala, aflata in derulare la DGASPC Giurgiu.
Semnale ca se va intampla ceva si ca Florian Dinu nu va mai fi… indispensabil pentru conducerea CJ au fost in ultima perioada: la inceputul anului 2017 a incetat sa mai functioneze restaurantul unei societati a sindicatului de la etajul Consiliului Judetean, iar in lunile ce au urmat, sindicatul nu a mai primit ajutoarele financiare care devenisera ceva banal in mandatul lui Vasile Mustatea…
In acest moment, conform unor surse, Florian Dinu se afla sub control judiciar. Se pare ca problemele lui Florian Dinu sunt mai vechi, de pe vremea cand in Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) nu se misca nimic fara ca Florian Dinu sa stie.
Aceleasi surse vorbesc despre cercetari mai vechi, cand mai multe firme care aprovizionau DGASPC au practicat preturi umflate artificial si facturi nejustificat de mari… De altfel, este de notorietate faptul ca fostul presedinte al CJ, Dumitru Beianu a chemat Curtea de Conturi, care la vremea respectiva a calculat un prejudiciu de cateva miliarde de lei.
Sursele noastee spun ca Parchetul ar fi facut si o serie de dosare penale la vremea respectiva, insa nu s-a mai auzit nimic de aceste dosare…
O alta posibila problema ar fi cea legata de contractele cu firma care alimenta cu motorina DGASPC. Si aici, problemele sunt serioase… Se vorbeste despre facturi false, neconforme cu cantitatea de combustibil livrata, rezervoare duble, etc. Facturi in valoare de cateva miliarde de lei, pe care DGASPC nu le-a onorat.
Iar de aici a pornit tavalugul … Cineva – cel mai probabil “pagubitul” de la firma de combustibil – a reclamat neonorarea facturilor la DNA, iar procurorii au luat-o catinel pe fir… Fir care i-a dus cu multi ani in urma…
Cel mai probabil, “artefactele” pe care o sa le gaseasca le vor spune multe…
Si totusi, ne este greu sa credem ca Florian Dinu, “cel care dansa cu… Legea” in sedintele Consiliului Judetean, a ajuns sa fie “sfartecat”… de Lege…

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Blend-a-Merde spune:

    E tare asta cu „protectia copilului”. E ca ala care nu e amendat ca e beat la volan ci pentru ca a aruncat sticla pe geam in spatial verde. In final, ancheta se va prelungi la infinit precum cea a lui „the precious” cu hala centrala, facuta doar sa mai sperie sutii locali abonati la violarea in grup a bugetului la fel de local.