Publicat : joi, mart. 5th, 2015

Florian Velicu vrea sa dea in judecata si Institutia Prefectului

velicuAsta reiese dintr-un comunicat remis redactiei noastre de catre nabadaiosul consilier municipal. Deranjat de declaratiile prefectei de Giurgiu din cadrul unei conferinte de presa, dar si de ceea ce a afirmat reprezentantul Guvernului intr-o emisiune televizata, Florian Velicu „o urecheaza” pe prefecta in comunicatul la care facem referire si pe care il publicam integral, impreuna cu documentele aferente…

“Subsemnatul Velicu Florian consilier in cadrul C.L.M. Giurgiu ma vad nevoit sa fac anumite precizari legate de declaratiile facute de doamna prefect atat in conferinta de presa sustinuta saptamana trecuta cat si in emisiunea difuzata in direct la postul de televiziune locala Valahia tv, luni 02.03.2015, subiectul principal la care vreau sa fac referire este cel legat de situatia de nelegalitate in care se afla CLM Giurgiu in ultima perioada.

adresa catre prefect-0Doamna prefect a sustinut ca nu a fost informata si ca nu are cunostinta despre situatia inedita cu privire la suplimentarea numarului de consilieri locali, acest fapt fiind provocat tocmai prin actiunea formulata de catre institutia prefectului la instanta de contencios administrativ a Tribunalului Giurgiu.

adresa catre prefect-1Motivele invocate in actiunea institutiei prefectului la instanta de judecata nu au nicio legatura cu situatia de fapt, invocand art. 31^1 (1) din Legea nr.215/2001 republicata ,, Hotararea de validare sau invalidare a mandatelor poate fi atacata de cei interesati la instanta de contencios administrativ in termen de 5 zile de la adoptare sau, in cazul celor absenti de la sedinta, de la comunicare.” . Pe acest considerent ii fac cunoscut doamnei prefect ca in primul rand articolul de lege invocat in actiune nu are legatura cu situatia de fapt iar in al doilea rand ca prin actiunea formulata institutia prefectului savarseste o discriminare evidenta deoarece nici in hotararea de incetare a mandatului meu de consilier din data de 24.07.2014 nu se afla stipulat termenul de atacare in instanta, hotararea nefiind atacata de prefect, ceea ce conduce la un tratament aplicat diferit in situatii egale si astfel incalcandu-mi-se dreptul garantat de art.21 alin.1 si 2 din Constitutie privind asigurarea accesul liber la justitie.

Tinand cont de acest aspect ma gandesc serios sa actionez in instanta institutia prefectului in conformitate cu OG nr.137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare.

adresa nr 5455 din 10 02 2015De asemenea, mai fac cunoscut faptul ca prin adresa nr.5455/10.02.2015 inregistrata la registratura Primariei Giurgiu am solicitat in conformitate cu drepturile legale pe care calitatea de consilier mi le confera, referitor la dreptul de a initia proiecte de hotarare in exercitarea mandatului, am solicitat secretarului cat si primarului UAT Giurgiu sa initieze un proiect de hatarare prin care sa anulam hotararea nr.402/20.11.2014 ce a fost atacata de institutia prefectului conform celor aratate mai sus si initierea unui proiect de hotarare care sa anuleze hotararea nr.247/21.08.2014 privind validarea mandatului de consilier a domnului Gargarea. Din discutia purtata cu domnul secretar Petre Rosu acesta a sustinut ca din punctul dansului de vedere nu este nimic nelegal in hotararea atacata de institutia prefectului si pe acest considerent nu va semna de legalitate niciun nou proiect de hotarare care vizeaza reglementarea acestei situatii.

Va transmit atasat adresa nr.2097/68/10.02.2015 inregistrata la registratura prefecturii judetului Giurgiu si adresa nr.5455/10.02.2015 inregistrata la Primaria Giurgiu.

Pentru o informare corecta a opiniei publice va solicit in mod respectuos sa publicati integral informatiile si documentele transmise.

Consilier local FLORIAN VELICU”

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. corinna spune:

    maine, poimaine, ii da in judecata pe Ponta si Iohannis, pe urma se muta la sefii de la UE, NATO… daca urmarim ritmul ametitor in care „procesomanul Gica” da in judecata pe toata lumea, nu ar mai fi nimic de mirare… saracul, toata lumea il „discrimineaza”…!?