Publicat : vin, sept. 18th, 2015

Floricel – blestemul sondajului, blestemul candidaturii la Primarie

Editorial11Astrele ii sunt potrivnice deputatului Nicolae Florian. Electoratul si-a intors si el fata de la „Floricel al nostru” cum ii spun cei cativa care ii mai sunt alaturi – nucleul dur de la Nova Force si cativa penelisti de conjunctura

Greselile pe care le-a facut in 2012 l-au urmarit, s-au tinut dupa el ca boala de omul sanatos…. In sport se spune ca „ocaziile se razbuna”. In cazul lui Floricel, se potrivesc de minune. Primarul Nicolae Barbu, presedintele organizatiei municipale PSD Giurgiu a relatat ieri intr-o conferinta de presa la sediul social-democratilor, cum a decurs „saga” alegerilor din 2012 si… istoria sondajului.

Desi Nicolae Barbu isi anuntase intentia de a candida inca de la inceputul lui 2011, cu foarte putin timp inainte de a incepe campania electorala, Nicolae Florian (pe atunci nici nu visa ca va ajunge demnitar) s-a aruncat „la gramada” in finala pentru Primarie. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca cei doi erau prieteni… A fost o perioada cand, personal, l-am suspectat pe Floricel ca a fost indemnat  si sustinut de Lucian Iliescu sa intre in cursa pentru ocuparea functiei de primar. Nici acum nu sunt sigur daca a fost asa sau nu… PPDD-ul de la acea vreme a acceptat „lipirea” lui Floricel de partidul lor. Au urmat negocieri si s-a ajuns la sondajul sociologic (pe care acum,  unii incearca sa il conteste). Insa, realitatea este ca Barbu, conform sondajului, a fost binisor peste Floricel. Martor ar fi chiar sustinatorul de acum al lui Floricel – Dumitru Beianu. Dar si Razvan Cuc, fost coleg la PSD al lui Florian Nicolae. Desi, inainte de sondaj, Floricel a declarat ca, daca Barbu e mai sus in sondaj il va sustine, a trebuit sa se duca o lupta dura pentru ca actualul demnitar sa recunoasca si sa renunte la candidatura. Dupa o intelegere prealabila, respectata de Barbu in toamna aceluiasi an. Abia a ajuns Floricel pe scaunul confortabil din Parlament, ca a si inceput campania electorala: vrea sa fie primar. Iata insa ce a declarat ieri, primarul municipiului:

„Inainte de efectuarea sondajului din 2012, Dumitru Beianu a spus ca el poate sustine doar unul dintre candidati: pe mine sau pe Nicolae Florian. De aici a venit ideea sondajului. Un sondaj de care s-a ocupat Dumitru Beianu, sustinut, evident de mine si de Floricel. Despre sondaj mai stiau Radu Popa, Razvan Cuc si Liliana Ciobanu. Cand rezultatele au fost validate ne-am intalnit cu domnul Beianu in Bucuresti. Insa la intalnire, desi a fost anuntat sa vina, Floricel a lipsit, astfel ca am fost doar patru: Radu Popa, Razvan Cuc, Dumitru Beianu si eu si ni s-a prezentat rezultatul sondajului, care arata astfel: in situatia in care candidam si eu si Floricel, ar fi castigat alegerile Lucian Iliescu. Daca ar fi candidat Floricel cu Iliescu, ar fi castigat alegerile Lucian Iliescu, iar intre mine si Iliescu diferenta era in favoarea mea.

Intre timp, Radu Popa a masluit rezultatele sondajului in favoarea lui Floricel si i l-a prezentat Simonei Man, care era presedintele PPDD. S-a aflat despre asta, iar Simona Man l-a retras pe Radu Popa de la Giurgiu. Intre timp s-a declansat la Giurgiu o intreaga serie de intalniri… 5 nopti la rand ne-am intalnit la sediul PPDD de pe soseaua Bucuresti cu Floricel, care seara spunea ca respecta rezultatele sondajului, iar a doua zi se razgandea si reluam discutiile. Abia la a cincea intalnire a renuntat la ideea de a candida el si a respectat rezultatele din sondaj, dupa care s-a iesit in celebra conferinta de presa”, a precizat Nicolae Barbu.

El a declarat ca a venit cu aceste precizari pentru a arata ca siguranta afisata a declaratiilor lui Nicolae Florian, dupa ce a plecat din PSD la PNL – care l-a prezentat initial ca unic candidat la Primarie – ar putea sa ii aduca deservicii si il poate aduce, ca si in 2012, pe locul doi in sondajul intern al PNL.

„Nu poti schimba un mesaj atat de rapin, facand o trecere brusca de la PSD la PNL… Florian Nicolae a ars niste etape in PNL si, mai mult decat atat, declaratiile lui sunt de natura sa ii irite pe liberali… A declarat ca a intrat in PNL pentru a reinventa organizatia municipala, ca numai cu un liberal (ca Nicolae Florian??? – N.R.) se poate iesi din zona de subdezvoltare a municipiului… Cu alte cuvinte, recunoaste ca timp de 16 ani, liberalul Lucian Iliescu a… subdezvoltat orasul. Ori, o declaratie de acest gen nu le pica bine liberalilor…”, a declarat Nicolae Barbu.

In traducere, Floricel isi da cu stanga in dreapta politica in care tocmai a intrat, iritand deopotriva si social-democratii pe care i-a parasit fara sa stie de ce, si liberalii care si-au dat jos valul de pe ochi abia dupa ce „colacul lor de salvare – Nicolae Florian” a fost prezentat la conferintele de presa ca fiind icoana facatoare de minuni si s-a dovedit ca pictura este falsa iar vorbele sunt goale de continut si chiar denigratoare pentru liberali.

Blestemul sondajului l-a ajuns din urma pe Floricel, iar acest „blestem”, parafrazand numele unui film celebru s-ar putea transforma in… blestemul candidaturii la Primarie.

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 4 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Yonasda spune:

  pupincurismu’ bre nea Jim, pupincurismu’!

 2. Ulise spune:

  Nici o problema Barbone, te vei confrunta cu un liberal autentic cu Norut Stanistenu si vei vedea dimensiunea esecului !
  PS. Sa stii ca giurgiuvenii chiar nu te mai vor ! Pe cuvant !

 3. Alexandru spune:

  Ioane, sunteți in tangaj si tu si Barbone pe care il reprezinți ca pe o mireasa in mină. Sunteți in trend descendent, cu acest primar este insignifian si anomică in municipiu si mai ales in județ. Cine poate socializa cu un duplicitar. Poate voi Ioane,….?!!,!,?

 4. ionescu spune:

  Hai că nu mai are Barbu ce să vorbească decât de Floricel. Îl frământă rău grija, și pe el și pe alții. În loc să se ocupe de ce este nevoie în oraș stă la palavre despre Floricel și face pe analistul. Jenant și ridicol.