Publicat : joi, apr. 21st, 2016

Floricel ne-aduce noua: lapte, carne, branza… oua

N.F.Daca pana la emisiunea de miercuri de la Digi TV, in care au fost invitati doi candidati la Primarie: actualul Primar Nicolae Barbu si deputatul Nicolae Florian, aveam indoieli in privinta lui Floricel, acestea au devenit certitudini. Enormitatile pe care le-a debitat sunt demne de cartea recordurilor. Nu pot fi egalate nici de reconstructia Casei Tineretului, de centrele de excelenta sau de mansardarea blocurilor… (sa fie vreo noua directie in PNL Giurgiu?).
Deci, da! Floricel s-a gandit serios sa revigoreze industria municipiului si o face aducand la noi, nici mai mult nici mai putin, decat un Combinat Siderurgic. Si nu unul, ci doua. De fapt dupa cate am inteles, este vorba de translatarea combinatelor de la Galati si de la Calarasi. Pe ala de la Galati l-o aduce cum l-o aduce ca a mai ramas ceva “fer” din el, dar p-ala de la Calarasi nu mai are cum ca “s-a ales bules de el”. Dupa ce aflam cu tristete ca giurgiuvenii sunt… tristi, haideti sa ne mai si distram putin. Cititi si va minunati:
“Giurgiuvenii sunt tristi, nemultumiti si resemnati. Tocmai de aceea trebuie sa ne gandim la o reindustrializare a orasului. In vechile platforme. Si aici ma refer in zona portuara, in fosta Platforma I a combinatului chimic sau fostul CT din balta, aproape de fluviul Dunarea. Asta trebuie sa ne preocupe, infiintarea de parcuri… de inca un parc industrial, cel putin inca un parc industrial in zona portuara, pentru ca asta cer investitorii. Ne intereseaza sa atragem investitori in investitii serioase in municipiul Giurgiu.
Am reusit prin lobby-ul pe care l-am facut de-a lungul vremii in acest mandat de parlamentar (Cand dracu’, ca a vorbit doar 34 de secunde – N.R.) sa indentific potentiali investitori in orasul Giurgiu, care doresc sa investeasca foarte multi bani, sume mari, pentru a infiinta un combinat siderurgic. Este un lucru extraordinar, pentru ca am reusit sa il aduc din zona Galati sau din zona Calarasi sa-l aduc la Giurgiu. Nu l-am adus numai eu, este vorba de multi oameni de bine. Noi vorbim de o echipa, lucram in echipa, vorbim de proiecte pentru oras, vorbim de multe sute de locuri de munca. (…) Iar in aceasta zona in care noi vrem sa aducem, sa reindustrializam, sa aducem un combinat siderurgic, se depune dezordonat gunoi menajer, un lucru destul de grav, pentru ca infiintarea unui parc industrial trebuie sa indeplineasca niste conditii inclusiv de mediu. Daca noi avem acest comportament nu putem sa vorbim de atragere de investitii si investitori seriosi, pentru ca toti se leaga de aceasta oportunitate de a isi face afacerile langa fluviul Dunarea sau pe fluviul Dunarea”.
Foarte tare! Asadar, un parc industrial si un combinat siderurgic in locul fostei platforme chimice. Omul habar n-are ca terenul are regim de sit contaminat si ca proprietatea nu este a Primariei. Dar are vointa, frate! De topica frazarii nu vorbim, e inutil…
Vorbim insa de sere (nu de SeReI). Daca tot nu se pot face mansarde, de ce nu ar fi fezabile niste sere pe hectare intregi de pamant, constituite in… “parcuri industriale legumicole” in care sa intoarcem putin roata: sa vina la munca la noi, la Giurgiu agricultori din Spania. Sa vada si ei cum e sa stai cu fundul in sus si cu un patron roman in coaste si sa culegi la ardei, rosii, pastarnac sau capsuni… pentru ca, sigur, niciun giurgiuvean nu va face asta. Mai bine se duce in Spania, decat sa se “injoseasca” la serele din Giurgiu…
„Nu trebuie doar un parc industrial. Trebuie sa ne gandim la mai multe parcuri industriale in mai multe zone… Trebuie sa ne gandim si la un parc industrial intr-o zona legumicola. Sunt foarte multe zone si foarte multi investitori care vor sa creeze sere legumicole. O sera legumicola pe suprafete mari, pe multe hectare. Si atunci inseamna ca sera legumicola o sa genereze si depozite, o sa genereze inclusiv centre de prelucrare a legumelor, inclusiv locuri de munca”.
Acuma, va lasam pe voi sa ganditi de trei ori si sa votati o data.
N.R. Precizam ca textul care este intre ghilimele a fost transcris asa cum a fost pronuntat de Nicolae Florian. Fara onomatopee. Daca nu credeti, ascultati aici: https://www.youtube.com/watch?v=uXf2eCOFSjE

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 4 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Alex spune:

  Foricel fura curent!Saracu se uita la alt film!

 2. Gogu Drume spune:

  Foaie verde cucuvea,(Cojocaru Cristian) Ia mai dute-n pana mea, cu floricica ta,umbla vorba prin popor, ca o sa-l vedem pe la obervator, ))

 3. Cojocaru Cristian spune:

  Frunza verde si un cuc.Toți sunteți de balamuc.Cucul nostru e Tulcean.Si votăm un Giurgiuvean. Chiar si Gim ce îl susține. Vede că nu e de bine.Simte ca ii pleacă cucu.Foaie verde balamucu!!!!(Cucul nostru nu.i Razvan.Este Barbu cel Tulcean)!!!

 4. Observator spune:

  Foaie verde și-o lalea,
  Barbu-aduce tot așa.
  Iar cu Jymi-n-ajutor,
  Cere vot de la popor.