Publicat : mie, nov. 9th, 2016

Gelu Brebenel “a recidivat”! Este la a treia… abatere! Trupa ROND este… complice

rond-5-bunGelu Brebenel este cunoscut de giurgiuveni ca jurnalist, insa mai putin ca dramaturg, desi este autorul a doua piese de teatru puse deja in scena. Ei bine, miercuri, 9 noiembrie, Gelu Brebenel a recidivat. A pus in scena o a treia piesa de teatru, care va avea premiera miercuri, 16 noiembrie la ora 18:30.
Regia piesei este semnata de actorul Vasile Toma, iar in distributie, pe langa regizor mai evolueaza actorii amatori Catalina Sfetcu si Gabi Caraconcea – Compania de Teatru ROND.
Piesa se numeste “Licitatie pentru copilul meu” si se anunta a fi un succes, la fel ca si punerea in scena a piesei “Weekend cu tata”, scrisa tot de Gelu Brebenel si pusa in scena de acelasi neobosit, Vasile Toma.
Asadar, pe 9 noiembrie am asistat la un eveniment care a vrut sa fie conferinta-anunt pentru premiera amintita, dar si anuntul oficial de lansare a unei saptamani de teatru.
Centrul Cultural “Ion Vinea” din municipiul Giurgiu a organizat in perioada 14-20 noiembrie un regal de teatru de amatori in cadrul caruia vor fi jucate nici mai mult, nici mai putin de sapte piese de teatru, in sala de la Ateneul “Nicolae Balanescu si pe scena Centrului Cultural “Ion Vinea”.
Directorul institutiei de cultura organizatoare, Virgil Petanca a lasat sa se inteleaga faptul ca “cineva” (din bransa, desigur) a fost vizibil deranjat… de concurenta, minimalizand evenimentul…
“Am incercat sa venim in intampinarea publicului iubitor de teatru din municipiu, si de aici aceasta initiativa. In cele sapte zile avem reprezentatii ale actorilor amatori din Giurgiu, care au facut din teatru o pasiune … Nu am facut si nici nu facem concurenta nimanui, noi incercam sa satisfacem nevoile culturale ale comunitatii. Asadar, saptamana viitoare venim in intampinarea giurgiuvenilor pasionati de teatru cu aceste sapte piese, plecand de la premisa ca giurgiuvenii sunt mari consumatori de teatru”, a spus Virgil Petanca.rond-4-okIn acelasi context, autorul “recidivei, prezent la locul faptei” – Gelu Brebenel, nu a vrut “sa marturiseasca” nimic din ce ar putea sa se intample miercuri pe scena, astfel ca suntem nevoiti sa ajungem in sala de spectacol, mai ales ca intrarea este libera.
Nici actorul si regizorul “faptei” – actorul Vasile Toma – nu a dat nimic in vileag, doar a recunoscut ca “Gelu Brebenel” este un recidivist, fiind la a treia piesa care vede lumina rampei”.
Ceilalti “complici” la eveniment – Catalina Sfetcu si Gabi Caraconcea – vizibil emotionati, au abordat aceeasi atitudine secretoasa…
“Nu va pot spune nimic despre piesa, insa vreau sa multumesc domnului Vasile Toma pentru rabdarea pe care o are cu noi, niste actori amatori (in realitate a spus “actori fara scoala”, insa noi stim ca nu-i asa)…” – Catalina Sfetcu.
“Daca vom fi buni sau daca nu vom fi buni (pe scena – N.R.), ramane sa ne judece publicul spectator” – Gabi Caraconcea.
Dupa tot acest adevarat mister tesut in jurul evenimentului, nu ne ramane decat o varianta: sa mergem miercuri la ora 18:30 “la locul faptei” sa sa vedem ce si cum…
I.D.

Despre autor

-