Publicat : joi, apr. 23rd, 2015

Giurgiu are un nou cetatean de onoare – Nicu Ginga

ginga 1Dupa ce in sedinta de Consiliu local de miercuri, 22 aprilie s-a votat in unanimitate proiectul prin care multiplului campion mondial si national – Nicu Ginga – i s-a conferit titlul de cetatean de onoare al municipiului Giurgiu, chiar de ziua orasului Giurgiu acesta a primit si „confirmarea” din partea municipalitatii.

Distinctia i-a fost inmanata de catre primarul Nicolae Barbu, imediat dupa slujba religioasa dedicata sarbatoririi Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, in incinta Catedralei Adormirea Maicii Domnului.

Nicu Ginga antreneaza grupele de copii inscrise la Clubul Sportiv Municipal Dunarea Giurgiu – sectiunea „lupte greco-romane”. Nascut la 10 martie 1953 in comuna Gostinu, judetul Giurgiu, sportivul Nicu Ginga a obtinut intre anii 1970 si 1980 trei titluri de campion mondial si sapte titluri de campion national la lupte greco-romane.A mai obtinut medalii de argint la jocurile olimpice, europene si universitare. Intre 2009 si 2011 a antrenat grupele de copii la Clubul Atletic Giurgiu, iar in prezent antreneaza voluntar grupele de copii la CSM Dunarea Giurgiu.

Despre autor

-