Publicat : lun, apr. 25th, 2016

Giurgiu – astazi, la ora 17:00 se reconstituie “Drumul Crucii”

drumul cruciiAstăzi la ora 17:00 va debuta un spectacol inedit la Giurgiu. Este vorba despre reconstituirea Drumului Crucii, un spectacol realizat de 80 de actori, care vor reface drumul Mântuitorului Iisus pe Muntele Golgota, opririle, judecarea şi în final răstignirea. Actorii, de diferite confesiuni religioase, profesionişti şi amatori, vor interpreta rolurile de: Iisus Hristos, soldaţi romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Iisus, mironosiţele şi alte personaje si vor purta costume de epocă. Itinerariul străbătut de aceștia va dura în jur de o oră și va începe de la Intersecția cu bulevardul Daciei spre șoseaua București, culminând pe esplanada Teatrului Tudor Vianu cu Răstignirea.

“Credem că această dramatizare este importantă din două perspective: pentru comunitate creează cadrul pentru sărbătorirea învierii Domnului Iisus Hristos, iar pentru fiecare dintre noi poate fi premisa înţelegerii scopului lui Dumnezeu, aşa cum reiese din Evanghelia după Ioan capitolul 3, versetul 16: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe Singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţă veșnică”, spun organizatorii.
“Am asistat anul trecut la Bistrița la un astfel de ceremonial și vreau să spun ca am rămas marcat și totodată mi-am dorit să aduc la Giurgiu acest spectacol. Am reușit să contactăm actorii de la București pentru a le face această propunere pe care au și acceptat-o”, a declarat primarul Nicolae Barbu.
Evenimentul ”Drumul Crucii” face parte din acțiunile desfășurate în cadrul programului ”Primăvara Culturală Giurgiuveană”. Cei 80 de actori care vor reface scenariul drumului spre Golgota sunt voluntari, Primăria Municipiului Giurgiu asigurând doar costurile transportului București-Giugiu și întors.

Despre autor

-