Publicat : mar, iun. 20th, 2017

Giurgiu, să moara toti dujmanii…

dujmanii„… dă la Clejani, dă la Frătești, dă la Volontari, dă la Bolentin și dă oriunde dupe rotocolul pămantului…”.
N.A. Negocierile PSD-ului cu UDMR a incins spiritele, nu numai in presa, dar si pe retelele de socializare.
Este foarte adevarat ca aceste negocieri nu s-au incheiat, cel mai probabil ele vor continua si astazi, insa cererile UDMR si disperarea PSD dupa voturile care i-ar trece automotiunea sfideaza logica elementara.
Inainte ca Liviu Dragnea sa puna cruce negocierilor cu UDMR (la presiunea mass media si a unor voci din interiorul PSD), unii se gandeau deja la posturi de traducatori din limba romani in romana la Primarie si Consiliul Judetean, la placute bilingve la intrarile in anumite localitati.
Iar satira de mai jos releva clar cum ar fi putut sa arate oricare alta localitate, nu numai municipiul Giurgiu, daca PSD ar fi cedat in fata UDMR si pragul de 20% din totalul populatiei unei localitati necesar pentru ca autoritatile sa asigure folosirea limbii materne ar fi ajuns la 10% sau 5%…. Ca sa nu mai vorbim de introducerea conceptului „numar semnificativ de cetateni”… Cu specificatia ca in limba romani, Giurgiu se citeste si se pronunta asa cum se scrie… Cel putin asa sustin specialistii.

„Scrisoare dășchisă pentru toată lumea!
Ii zicem sărămana lu’ domnu’ Dracnea că ne-a scăpat dă samarul pă care îl pusese rumanii pă noi… Adicătelea să n-avem și noi bilingva noastră, plăcuța aia în care să să știeeeeee că turistu’ a intrat pă cardeala noastră acișilea la Giurgiu…
Scăpăm și dă sărăcia din viloaiele alea goalele și ne facem ștucaturi aurite. Pentru că dă ce? Pentru că facem referendum dă 8.000 dă voturi dă rom giurgiuvean dîn municipiu’ și Barbu, pupa-i-am portofelu’ lui o să fie obligat dă noi și dă referendumu’ nostru să ne lase să punem bariera pă barosaneală la drumurili mari dă la intrare. Taxa o să o stabilească staboru’ dă la consiliu’ local la indicățiile noastre: nici prea mare să nu mai intre țuțării, nici prea mică să să supere conaționaliștii nostri (cu doi dă „i” sau cu unu’, că acișilea avem o trilemă…).
Pă această cale tinem să le aducem toate baftalourile lu’ pretenarii nostri dă unguri care ne-a dăschis mintea si care e tari în cardeală cu amărăștenii lu’ Dracnea și lu’ ăilalții ai lu’ gașca lu’ Tăriceanu.
Lu’ domnu’ Dracnea îi transmitem toate salutările dă la ghicitoarea Anglia dă la noi dă la Giurgiu pă persoană romă și dacă are nevoie dă ajutor, adunăm toate magiciencele negre și albe și punem d’un blestem pă Grindeanu, dă nici micu’ Titulescu nu-l mai dăscurcă…
Baftalo și să vă dea UDMR-u’ înapoi o juma’ din ce le-ați dat, da’ treaba cu plăcuțele bilingve să rămană așa cum s-a stabilit…”.

N.R. Acest material este o satira, iar orice asemanare cu persoanele reale este o impardonabila eroare…

Despre autor

-