Publicat : joi, ian. 4th, 2018

Giurgiuvenii nu s-au inghesuit sa isi plateasca taxele si impozitele in primele zile din 2018

tintea 2Pentru cei care vor sa isi plateasca in primele zile ale anului 2018 taxele si impozitele, ghiseele Directiei de Taxe si Impozite Locale (DITL) sunt deschise zilnic (de luni pana vineri) in intervalul orar 08:30 – 16:00.
Directorul DITL Giurgiu, Laurentiu Tintea a precizat ca pana in acest moment, giurgiuvenii nu s-au grabit sa stea la rand la ghisee pentru a-si achita taxele si impozitele insa, din experienta anilor trecuti, in primele trei luni ale anului se plateste peste jumatate din suma anuala pe care DITL o colecteaza de obicei – in jur de 300 de miliarde de lei vechi.
“Foarte multi oameni au ales varianta platii online prin www.ghiseul.ro . In acest moment avem trei puncte de lucru: aici la sediu avem patru casierii, si cate doua casierii in Piata Centrala si in cartierul Tineretului.
Vreau sa precizez ca si in acest an, cei care achita integral darile catre bugetul local pot beneficia de o reducere de 10%, daca fac plata integral pana in data de 31 martie. Mai exista varianta achitarii in doua rate, cu termen pentru prima rata – 31 martie – si 30 septembrie cea de-a doua rata”, a precizat directorul DITL Giurgiu.
Trebuie mentionat faptul ca, fata de anul trecut, taxele si impozitele au ramas la acelasi nivel, exceptie facand impozitele la mjloacele de transport cu masa de peste 12 tone – unde autoritatile au fost obligate de Ordonanta nr. 79/2017 sa faca aceasta majorare cu maximum 4%.

Despre autor

-