Publicat : lun, nov. 2nd, 2015

High Performance Green Port Giurgiu – proiect prezentat la Ulm in cadrul Conferintei Oraselor si Regiunilor Dunarene

ulm 2Orasul german Ulm a gazduit la sfarsitul saptamanii trecute o serie de evenimente extrem de importante in cadrul Strategiei Dunarii. In ziua de 29 octombrie, actorii principali ai Strategiei s-au reunit in cadrul celei de-a opta conferinta a oraselor si regiunilor dunarene, eveniment precedat de deschiderea oficiala a Forumului Anual SUERD,  aflat la cea de-a patra editie.

Prezent in cadrul conferintei, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, vicepresedintele CODCR, a asistat la cele doua sesiuni ale conferintei desfasurata sub titulatura „Smart,  green and social Danube cities”, moderata de coordonatorul general Peter Langer si deschisa de ministrul german Peter Friedrich.

Conferinta a oferit prilejul promotorului Strategiei Dunarii sa vorbeasca despre oportunitatile strategiei si despre cat de importanta este cunoasterea si colaborarea intre membrii comunitatilor riverane Dunarii.

La aceasta intalnire au mai participat: primarul orasului Bratislava, Ivo Nesrovnal, oras ce va gazdui urmatoarea conferinta in februarie, Kurt Puchinger, coordonatorul Ariei prioritare 10, Eric Bartha, secretarul general CODCR, ministrul Turismului din Bulgaria, Nikolina Angelkova si nu in ultimul rand presedintele Ivo Gonner, primarul orasului Ulm.

Despre aceasta intalnire primarul Nicolae Barbu a declarat ca reprezinta un moment de cotitura in dezvoltarea si implementarea Strategiei Dunarii:

ulm 1„Daca acum trei ani la Regensburg, la primul forum, discutam de necesitatea crearii unei astfel de strategii, astazi vorbim deja de un alt stadiu mult mai pragmatic si concret. SUERD  este deja o realitate, functioneaza, exista proiecte care se implementeaza de-a lungul Dunarii. In cadrul Strategiei si astazi la Ulm s-a decis aprobarea unui comisar european care sa reprezinte regiunea Dunarii si sa sustina proiectele ce iau nastere in regiune” a declarat primarul Barbu.

Municipiul Giurgiu a inscris in platforma urbana cu aceasta ocazie, proiectul ce beneficiza de facilitatile Strategiei Dunarii si care a primit finantare de la Bruxelles, 85% prin CEF – High Performance Green Port.
„Delegatiile prezente la Ulm, formate dintr-un numar mare de primari din regiunea Dunarii, este dovada ca SUERD atrage din ce in ce mai multi membri activi care genereaza proiecte ce se inscriu in Strategia Dunarii” a mai declarat primarul Nicolae Barbu

Despre autor

-