Publicat : lun, iul. 27th, 2015

Hotararea Consiliului Local privind organigrama Politiei Locale este LEGALA

Barbu Nicolae - primar GiurgiuDezbaterile din ultima luna privind reducerea numarului de angajati ai Directiei de Politie Locala au atins cote care frizeaza uneori ridicolul. Au fost actiuni de strada (comandate sa nu – asta ramane de vazut), s-a dezbatut in presa de toate culorile (politice), s-au aruncat in lupta metode… neconventionale. S-a ajuns pana acolo incat primarul Barbu a fost acuzat ca „destabilizeaza” ordinea si linistea publica, dintr-o dorinta „malefica” personala… Ei bine, nimic din toate acestea. Saptamana trecuta, edilul sef a fost prezent la PRO LEX TV (televiziunea sindicalistilor afiliati PRO LEX), intr-o emisiune cu liderul acestui sindicat – Vasile Lincu si liderul sindicatului Politiei Locale Giurgiu – Adrian Mocanu.

Subiectul emisiunii a fost concentrat pe legalitatea hotarârilor adoptate in Consiliul Local cu privire la situatia Politiei Locale,  punerea in practica a prevederilor legale privind numarul politistilor locali (1 la 1.000 de locuitori), dar  si solutiile de care au nevoie politistii locali care vor ramâne fara un loc de munca dupa sustinerea unui examen de evaluare a cunostintelor si in urma caruia 29 de angajati ai Politiei Locale vor parasi rândurile acestei structuri.

Concluzia a fost ca hotararea Consiliului Local este LEGALA, dar ca n-ar fi… oportuna.

Liderul PRO LEX a precizat cu subiect si predicat ca „primeaza legalitatea si abia apoi oportunitatea” in acest caz.

Si atunci, pentru ce atatea energii dezlantuite? Cine sta in spatele actiunilor politistilor locali si ai unor „organe de presa”? Cine a avut interesul sa transforme acest subiect in tema de campanie electorala? Raspunsurile sunt lesne de inteles, daca ne uitam cu atentie la ce se intampla pe scena politica din Giurgiu…

Ce se va intampla cu cei 29 de politisti locali care nu vor lua examenul? Primarul Nicolae Barbu a precizat: „In privinta celor 29 de persoane care nu vor lua examenul, vom gasi solutii…”.

In ce priveste modul in care vor vota consilierii municipali la sedinta de saptamana aceasta, edilul sef a precizat:

„In urma discutiei pe care am avut-o cu consilierii PSD, le-am transmis acestora ca vor avea libertatea votului, raspunderea va fi a lor, in solidar. Vor vota liber, in cunostinta de cauza, asa cum as dori sa voteze toti consilierii din CL. Constat cu amaraciune ca din acest subiect s-a facut un stindard de campanie electorala. A sarit un politician local sa le spuna ca ii va angaja el la firmele lui de paza pe cei care <<vor fi dati afara>>… mai intai sa isi plateasca salariatii pe care ii are si sa isi rezolve problemele si dupa aceea sa faca astfel de promisiuni…”.

Recapituland, pozitia PRO LEX se pare ca a lamurit situatia si lucrurile vor intra in firescul lor si mai ales in legalitate.

In link-ul de mai jos puteti urmari emisiunea in care s-au discutat aspecte legate de situatia politistilor locali din Giurgiu  : http://www.prolex.tv .

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. anton spune:

    D-l primar este cel care face ”pasiune” din acest politician local. In toate interventiile d-lui face referire la același politician. De ce oare? De ce nu sare și d-l primar în sprijinul acestor salariați neplătiți. După cate stiu acest politician nu are decât 8 salariați la cabinet. Mediul de afaceri nu este competența d-lui în calitate de parlamentar. Pe primar, dacă tot îl interesează firma de pază (nu știu în ce calitate) ar trebui să vorbeasă după ce va manageria un nr. de 1.600 angajați din mediul privat și să aducă la bugetul local cateva miliarde lunar. După scaunul pe care stă îi este foarte ușor să arunce cu noroi. Celor 29 de polițiști locali le puteți oferi un loc de muncă din cele 700 pe care le-ați înființat în Giurgiu, d-le primar.