Publicat : sâm, sept. 12th, 2015

In 2016 CET-ul va fi inchis! Primarul Barbu a expus noua strategie de incalzire a municipiului

barbuDin cauza pierderilor mari de caldura care se inregistreaza in sistemul de transport al agentului termic de la CET pana la consumatorii casnici, in mod logic pretul gigacaloriei este unul crescut. Pentru ca pretul sa fie unul suportabil, la initiativa edilului sef, specialistii din Primarie au gandit o noua strategie de incalzire a orasului Giurgiu. Intr-o recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a facut publice cateva date despre noua strategie…

“Luna aceasta vom aproba in Consiliu Local, noua strategie de incalzire a orasului, in care sunt prevazute trei locuri in care vor fi centrale termice de cartier, in asa fel incat sa limitam la maximum pierderile generate de transportul agentului termic catre consumatori. Este cunoscut de toata lumea, faptul ca actuala conducta de transport este supradimensionata este supraterana si genereaza pierderi mari. Din acest motiv, subventia alocata de la bugetul local pentru sustinerea sistemului de termoficare se duce, in mare parte, pe pierderile generate de acest sistem de transport invechit. Astfel, de anul viitor, CET-ul mare din Giurgiu va fi inlocuit de trei centrale termice mai mici, care vor functiona in trei puncte din oras. In acest fel traseul de distributie va fi mult redis, iar pierderile vor fi minime ” – a declarat primarul Nicolae Barbu.

cetEdilul sef a mai precizat ca reteaua de transport a agentului termic va fi subterana, iar cele trei centrale vor functiona in trei puncte din apropierea imediata a orasului, astfel incat sa acopere toate cartierele de locuinte. Una din cele trei centrale va fi amplasata cel mai probabil in curtea Tracum-ului, una in zona Canalului Cama si una in Cartierul Policlinica. Odata cu amplsarea acestor centrale de dimensiuni mai mici,  toate conductele supraterane de transport vor fi desfiintate. Administratia locala din Giurgiu considera ca prin aceste modificari aduse retelei de distributie a agentului termic in municipiu va insemna si o reducere a costurilor resimtite in facturi  de giurgiuvenii ce beneficiaza de caldura in sistem centralizat .
“Anul acesta investim peste 80 de miliarde de lei (57 miliarde de la bugetul de stat si aproape 24 de miliarde de la bugetul local ) si tot pe Programul de Termoficare speram ca si anul viitor vom beneficia de bani in exercitiul 2016-2020.” – a mai spus edilul sef .

Despre autor

-

Afisat: 3 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Emil spune:

    Specialisti in pile,cumetrie etc, si uite asa, la alegeri in 2016, vor veni aceeasi, un fel de aceeasi marie cu alta palarie!!

  2. mascarpone spune:

    la initiativa edilului sef, specialistii din Primarie au gandit o noua strategie de incalzire a orasului Giurgiu

  3. mascarpone spune:

    asa sa intamplat si in Alexandria si uite acum sunt toti oamenii conectati la gaze n a mers nici solutia cu centrale de cartier.specialistii din primarie au facut calculele ? care specialisti ca nu stiu nici unul .