Publicat : vin, apr. 24th, 2015

In loc de teatru, circ…

EditorialSe intampla in Giurgiu, Romania – orasul si judetul din tara in care ambitiile politice, nerespectarea legilor si lipsa unui bun simt elementar provoaca drame si traume (fizica si psihice) pentru toti actorii implicati intr-un „act” care se joaca fara roluri scrise, fara regizor si fara actori cu patalama…

Examenul pentru ocuparea functiei de director al Teatrului Tudor Vianu a trecut de faza repetitiilor si „se joaca” – deocamdata in avanpremiera, cu usile… intredeschise… Insa, crampeie din replici au trecut bariera sonica si au ajuns din spatiul virtual in presa si in gurile politicienilor.

Desi acest examen „se pregateste” de ceva vreme, abia cand actualul director – Mircea M. Ionescu – a postat o… tanguiala pe pagina sa de facebook, s-au aprins spiritele. Ce nu intelegem. Daca lucrurile sunt ilegale si situatia este atat de grava, de ce, Mircea M. Ionescu (pentru care avem toata stina si consideratia) nu a iesit intr-o conferinta de presa in care sa dea lucrurile in vileag?

De la „tanguiala” de pe facebook s-a pornit un intreg tavalug al aparatorilor, al detractorilor, al celor care sunt pro sau contra, fie ca sunt sau nu in cunostinta de cauza, ca stiu cine are sau nu are dreptate.

Asadar Consiliul Judetean organizeaza concurs pentru ocuparea postului de director al Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu… Conditiile impuse de CJ nu ii mai dau dreptul actualului director sa mai participe, pentru ca nu ar avea „la baza” studii licentiate in domeniu. Adica nu are o facultate de teatru… Dupa ce a manageriat cu brio, timp de peste patru ani, institutia de cultura din Giurgiu…

La randul sau, presedintele CJ – Vasile Mustatea – sustine ca totul este in conformitate cu legile in vigoare. El a declarat ca, OUG 68/2013, aprobata, cu modificari si completari, prin Legea 185/2014, prevede, la art.3, alin. C, ca „Managementul institutiilor publice de cultura poate fi incredintat unei persoane fizice care intruneste conditţiile de studii universitare de licenta absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta in domeniul de activitate al institutiei”.

In sarabanda au intrat si politicienii. Asadar, in loc de teatru, o sa avem parte de… circ. O lunga perioada de timp…

Despre autor

-

Afisat: 5 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Eva spune:

  Cretu Cosmin, cel ce este favoritul C.J.in cursa pentru ocuparea postului de director la teatru, a mai fost director la acest teatru timp de 2 ani.In doar 2 ani a contribuit la desfiintarea teatrului de proiect, a concediat ILEGAL actorii, a facut o paguba de un miliard si ceva lei vechi.Cat despre performantele scenice …ce sa mai vorbim!Cretu Cosmin vrea sa se intoarca la locul crimei si {culmea!}este sustinut de politicieni din Consiliul Judetean. In ce oras traim, domnilor?

 2. Eva spune:

  Prin targ se aude ca pe scaunul de director doreste nespus de mult sa stea, savantul de renume mondial, Muc cel Mic.Pe principiul”Vin la teatru pentru ca ma iubesc pe mine”,fostul,cel care a plecat cu tinicheaua de coada, lasand in urma prejudicii, isi pregateste ungerea pe tron.Intrebarea este cine il va unge si de ce?

  • Adam spune:

   Dar nu există în Giurgiu și urmașe ale…Evei,care să îndeplinească acele condiții amintite de președintele CJ? Am auzit de la București despre o distinsă doamnă de cultură din Giurgiu,pe nume Dunia Pălăngeanu!!