Publicat : vin, ian. 6th, 2017

In municipiul Giurgiu se circula in conditii de iarna – GSL A actionat continuu inca de noaptea trecuta

z-1Municipiul Giurgiu se află sub cod portocaliu de viscol puternic, vânt 70-85 km/h și vizibilitate sub 50 m, până la ora 18:00, avertizare ce vizează 11 județe din Sud-Estul țării.
După ședința organizatorică de joi, 5 decembrie de la Primăria Giurgiu, prin care a fost stabilit modul de acțiune, forțele tehnice și umane implicate, necesarul de material antiderapant și măsurile de asigurare a utilităţilor, noaptea trecută, în jurul orei 01.30, Societatea Giurgiu Servicii Locale responsabilă cu deszăpezirea în municipiu a început să acționeze.
Timp de 7 ore continuu, zece utilaje (4 autospeciale cu lamă și sărăriță, 5 tractoare cu plug frontal și un buldoexcavator) au lucrat la deszăpezirea străzilor din Urgența I și Urgența a II-a, pentru a putea fi practicabile, iar de la ora 06.00, 150 de lucrători au fost repartizați în stațiile de autobuz, la trecerile de pietoni și în jurul bisericilor pentru dezsăpezire cu lopata. Pentru degajarea zăpezii de pe trotuare au intrat în funcțiune și 4 freze care lucrează continuu.
In urma eforturilor angajatilor GSL, la această oră, străzile prevăzute în Planul de deszăpezire din Urgența I (intrările în oraș, străzile principale, spitalul, instituțiile publice, școlile etc.) și din Urgența a II-a (străzile secundare adiacente Urgenței I) sunt practicabile, urmând ca treptat să fie degajate de zăpadă și străzile din Urgența a III-a (aleile dintre blocuri, străzile din cartierele de case etc.).
Conform informațiilor primite de la instituțiile abilitate, noaptea trecută, în ciuda viscolului puternic nu au existat situații deosebite și drumurile blocate total sau parțial au fost redeschise de dimineață. La ora 8.00, DN 5 Giurgiu-București a fost deschis circulației, dar restricționat pentru autovehicule mai mari de 7.5 tone, DN 5B (Giurgiu-Ghimpați) rămânând în continuare închis.
Tot noaptea trecută au existat si scurte intervale de timp de întrerupere (02.00-03.00) a energiei electrice, remediate pe parcurs, nu au fost înregistrate apeluri la telefonul cetățeanului, iar la numărul pentru sesizări şi reclamaţii 0246/ 219 409 au fost anunțate doar probleme legate de deszăpezire.
Apa Service și GEP nu au raportat probleme, sistemele de apă/canal și de încălzire centralizată funcționând la parametri normali.z-2
In ce privește Spitalul Județean de Urgență, conducerea unității spune că nu sunt probleme, există stoc de carburant, medicamente și alimente pentru câteva zile, grup electrogen funcțional, oxigen medical pentru 10-14 zile, gărzile sunt acoperite cu personal medical, iar pacienții dializați (8) au fost aduși încă de ieri și internați.
De asemenea și la Direcția de Asistență Socială situația este sub control, există 7 persoane aflate în Centrul de Primiri în Regim de Urgență de la Giurgiu Nord, capacitatea fiind de 25 de locuri.
Pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor, șoferii sunt rugați să nu parcheze autoturismele pe marginea străzilor.
Pe perioada codului portocaliu este instituit serviciul de permanență la sediul Primăriei.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Cetățean spune:

    Dacă gsl deszăpezește și își face treabă!!! Înseamnă că nu mai avem nici.o sanasa de normalitate niciodată!!!!! RUȘINE RUSINE RUSINE …… DEMISIA NERUSINATILOR.