Publicat : lun, apr. 4th, 2016

In prima zi a Saptamanii Patimilor, Drumul Crucii trece si pe la Giurgiu

drumul cruciiDrumul Crucii este inca o manifestare care se adauga anul acesta evenimentelor  din cadrul  “Primaverii Culturale giurgiuvene”. Intr-o recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a oferit amanunte despre acest ceremonial care are loc pentru prima data la Giurgiu.
“In Saptamana Mare, un grup de 80 de actori aduce in atentia opiniei publice din orasele cu care incheie parteneriate, cele 13 opriri ale Mantuitorului spre muntele Golgota, sintetizate in manifestarea “Drumul Crucii”.
Impreuna cu domnul Virgil Petanca, directorul Centrului Cultural Ion Vinea am reusit sa contactam actorii si sa programam o zi si la Giurgiu pentru desfasurarea acestui ceremonial. Manifestarea va avea loc pe data de 25 aprilie, imediat dupa Zilele Orasului, in prima zi a Saptamanii Patimilor.
A fost stabilit si itinerariul manifestarii, pe parcursul careia vor fi trei opriri si un ceremonial de rastignire. Ceremonia va avea plecarea de la intersectia bulevardului Daciei cu soseaua Bucuresti si se va finaliza pe esplanada din fata Teatrului Tudor Vianu, iar durata va fi de o ora. Ceremonialul va incepe la ora 17:00”, a precizat primarul Barbu.
In acelasi context, edilul sef a spus ca actorii care participa la eveniment fac voluntariat, asadar nu vor fi decontate decat cheltuielile de transport, masa si cazare – in jur de 12.000 de lei.

Despre autor

-