Publicat : lun, sept. 14th, 2015

Inceput de an scolar la Colegiul National „Ion Maiorescu”

sc 1 - bisCa in fiecare an, scoala fanion a municipiului – Colegiul National Ion Maiorescu – „beneficiaza” in prima zi de scoala de prezenta oficialitatilor locale si judetene. Si tot ca de obicei, oficialitatile au cate ceva de spus in aceasta zi… Nici astazi, 14 septembrie 2015, lucrurile nu au stat altfel. Sutele de copii, parinti si cadre didactice au participat la festivitatea de incepere a noului an scolar.

scoala 2Parintii si-au salutat cunostintele, elevii si-au aratat bucuria revederii cu colegii, iar dascdalii au privit analitic spre… garderoba pestrita a elevilor.

Oficialitatile au avut – ca de obicei – locul rezervat, unde au schimbat impresii pana la inceperea evenimentului. Prefectul Lavinia Crisu, subprefectul Laurentiu Tintea, primarul Nicolae Barbu, viceprimarul Alexandru Vladu, inspectorul general al ISJ – Gigi Oprisan si deputatul Nicolae Florian. Nu a lipsit de la eveniment, profesorul Ion Dinca, cel mai reprezentativ (fost) director al acestei unitati de invatamant.

scoala 3Evenimentul a fost „botezat” de un sobor de preoti, apoi, directorul unitatii de invatamant, Mirela Delea a deschis evenimentul cu urarile de bun venit si cu cateva sfaturi: „Ne dorim sa tratati scoala ca pe un drept, nu ca pe o obligatie. Educatia autentica se bazeaza pe toleranta, respect, bun simt si responsabilitate”…

Primarul Nicolae Barbu a reamintit elevilor, parintilor si dascalilor prezenti care au fost si sunt eforturile si indatoririle municipalitatii fata de scoala giurgiuveana…

„Noi, ca municipalitate, avem permanent preocuparea de a va asigura conditii materiale propice desfasurarii activitatii fara sincope in toate scolile din municipiu. Anul trecut am inaugurat finalizarea reabilitarii clasirii liceului – a fost o indatorire a noastra, dar si o recompensa pentru pentru rezultatele obtinute de-a lungul anilor, rezultate care reprezinta o „pagina de catalog” pe care o prezentam cu mandrie de cate ori avem ocazia”.

scoala 1Gigi Oprișan, inspector general al Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu a avut un expozeu scurt… dar cuprinzator: „Am de transmis doar cateva sfaturi:  parinti, incercati sa aveti grija de copii; elevi, aveti grija de parintii si dascalii vostri; profesori, faceti tot ceea ce este bine pentru elevi!”.

Rand pe rand, majoritatea celor prezenti au avut cate ceva de spus, fie sfaturi, fie vorbe frumoase pentru cei prezenti.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Stela spune:

    Foarte frumos, pana si de inceputul de an scolar va folositi pentru campanie. Am inteles, numai personalitati, de baza(vaza) dar dna Mareana, a venit in calitate de ce?…sau repeta clasa?