Publicat : mar, sept. 19th, 2017

Inceputul sfarsitului – “binefacerile” maretului program de guvernare incep… sa aiba efect (Apocalipsa dupa… Liviu)

sfarsit-1Combustibilul s-a scumpit considerabil, desi numarul II din PSD dadea asigurari ca nu se va intampla acest lucru dupa reintroducerea accizei. Urmeaza, inevitabil sa se scumpeasca toate celelalte produse si servicii.
BNR a dat astazi cea mai teribila veste, care completeaza “fericit” scumpirea combustibilului: cursul de referinta al EURO a luat-o razna: 4,5990 lei.
90% dintre primariile din tara se zbat sa iasa din colaps, sa le ajunga banii de salarii… Despre investitii nici nu mai poate fi vorba. Se intampla dupa ce onor Guvernul a tinut mortis sa mareasca salariile bugetarilor cu peste 70%! (Ce masa imensa de votanti!! – N.R.).
Practic, ne-am intors la epoca Basescu, la inceputul anului 2012… Cinci ani pierduti in cateva luni!
Ca si cum toate astea nu ar fi de ajuns, ministrul de finante a anuntat astazi (19 septembrie 2017) cu nonsalanta, ca firmele private vor fi obligate, printr-un act normativ, sa mareasca salariile brute ale angajatilor!
Anuntul vine in contextul trecerii contributiilor din sarcina angajatorului in sarcina angajatului… Desi, statul nu ar trebui sa aiba niciun amestec sau interventie in contractele private, iar “expertii” PSD au sustinut pana acum ca angajatorul nu va plati „niciun leu in plus”.
Peste toate astea mai vine si iarna… Cu valuri de scumpiri, cu valuri de concedieri, cu valuri de frig si mai ales cu… valuri de nemultumiri si de proteste.
Toate cu adresa clara: “binefacerile” maretului program de guvernare elaborat de Valcov si girat de Dragnea & co.
I.D.

Despre autor

-