Publicat : lun, mart. 16th, 2015

Initiativa – Europarlamentarul Victor Negrescu a lansat Fundatia Stanga Democratica

FSDPeste 200 de persoane au participat la sfarsitul saptamanii trecute la lansarea Fundatiai Stanga Democratica (FSD), “o platforma de exprimare a intelectualilor de stanga din Romania” – asa cum o numeste europarlamentarul Victor Negrescu.

Apelul tanarului europarlamentar de pe un site de socializare este cat se poate de elocvent. El spune ca este nevoie de aceasta platforma de exprimare, pentru crearea unui doalog in interiorul stangii romanesti si a societatii civile de stang.

FSD 1“Consideri anormal faptul ca Statul nu investeste cu prioritate in educatie si sanatate. Crezi ca viata valoreaza mai mult decât profitul. Ti se pare ca societatea a devenit prea individualista si ca solidaritatea sociala pe care sunt cladite comunitatile trebuie sa isi regaseasca drumul in societatea româneasca. Atunci cu siguranta nu aprobi discursul dreptei politice din ultimii 20 de ani, care ii blameaza pe cei multi pentru faptul ca nu accepta politica austeritatii si ca nu isi sacrifica viata cautarii profitului imediat. Astazi, câtiva oameni entuziasti s-au hotarât sa spuna cu voce tare adevarurile stângii, chiar si cu riscul de a nu face pe placul celor care in ultimii ani s-au prezentat ca fiind ideologii României moderne. Noi ne numim Fundatia Stânga Democratica si suntem cadre universitare, bloggeri, jurnalisti, ONGisti, oameni noi in politica sau persoane care ne dorim pur si simplu o altfel de societate in care si omul sa conteze. Fundatia Stânga Democratica isi propune in consecinta sa promoveze valorile si principiile stângii, oferind astfel o alternativa la hegemonia intelectuala a dreptei. Vrem sa cream un cadru favorabil dezbaterilor ideologice si programatice reale, care sa vizeze totodata si politicile publice, in particular cele sociale. Exista in România mai multe voci care isi revendica apartenenta la valorile de stânga. Fundatia isi propune sa le aduca laolalta”, este propunerea lui Victor Negrescu .

FSD 2Evenimentul a avut loc vineri, 13 martie in Bucuresti, la Institutul Cervantes, in prezenta presedintelui Fundatiei Europene de Studii Progresiste, Massimo D’Alema si a numerosi exponenti ai intelectualitatii si mediului de afaceri. La eveniment a participat si premierul Victor Ponta.

George Palalau, coordonatorul PES actovists Giurgiu, prezent la eveniment ne-a declarat in exclusivitate:

“Este un proiect ambitios, prin care FSD nu isi propune in prima faza decat un dialog al societatii civile cu vederi de stanga. Un dialog al celor care au tacut pana acum, cu cei care isi doresc o societate mai buna, dincolo de dezamagirile politice de pana acum…”.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. cris spune:

    cine dracu mai e si asta si ce vrea el, de fapt? ca de la o vreme dau de el mai peste tot! mare vedeta o fi si asta…in loc sa isi vada de treburile lor, sa faca ce au ei de facut acolo, la parlamentul ala – ca d-aia au fost alesi- astia se tin de tot felul de susanele, doar asa, de ochii lumii si sa scrie presa de ei!