Publicat : mie, nov. 30th, 2016

Întâlnire PNL cu profesorii din Giurgiu: școli mai sigure și un viitor pentru toți copiii

pnl-1Candidații liberali giurgiuveni au avut, luni seara, o întâlnire de lucru cu profesorii din județ despre programul PNL pentru educație. Au fost prezentate principalele obiective între care scoaterea politicii afară din școli, creșterea salariilor profesorilor cu 20% pe an începând din 2017, redeschiderea școlilor profesionale închise de PSD și învățământ într-un singur schimb.
Gheorghe Ștefan, candidat PNL pentru Camera Deputaților ne-a declarat că ceea ce contează cel mai mult este “să oferim școli civilizate și sigure pentru copii, unde alături de profesori respectați de stat să se poată pregăti un viitor împlinit. Este ceea ce își dorește orice părinte”.
Dan Vlaicu, candidat PNL Giurgiu pentru Senat a spus că este important să “crească investițiile în educație, în școli mai ales, pentru ca învățământul să ofere șanse cât mai diverse copiilor iar părinții să vadă un viitor pentru copiii lor”.
Pe lângă ideile propuse de PNL au fost discutate în detaliu și o mulțime de alte probleme reale, la firul ierbii, aduse de profesori precum:
– programul școală după școală cu remunerare a cadrelor didactice,
– modul în care sunt aleși directorii în școli să fie depolitizat și nevoia de oameni competenți în conducerea școlilor,
– nevoie de investiții în infrstructura școlară: săli de sport, internate pentru elevii din rural, materiale didactice, truse pentru laboratoare etc.
– modificări la programa școlară care nu ar mai trebui să fie atât de încărcată,
– sisteme alternative de evaluare la cel cu note,
– activitate de mentorat pentru copii,
– investiții în securitatea școlilor, precum camerele de luat vederi.
Candidații PNL au promis să transmită coordonatorilor de politici publice de la București toate ideile rezultate din discuție, majoritatea putând fi implementate ușor, dacă există voință politică.

Articol comandat de PNL – Organizatia Judeteana Giurgiu, redactat de „SC DUNAV MEDIA SRL”. Cod mandatar financiar AEP: 11160004.

Despre autor

-