Publicat : vin, aug. 12th, 2016

Interesul cetateanului sau doar… interes?

Lupii tineriIntr-o conferinta de presa, replica la acuzatiile primarului Nicolae Barbu (un fel de replica la replica), lupii tineri ai PSD Giurgiu – presedintele CJ, Marian Mina si administratorul public al judetului, Razvan Cuc au repetat de cateva ori o fraza, cu intentia clara de a le intra bine in cap jurnalistilor si cetatenilor… Si anume, faptul ca ei, in calitate de executiv al CJ, vor sa se stie clar ca la sediul CJ fac administratie, iar politica se face la partid (sau partide, dupa caz).
“Nu este o disputa politica (sic!), ci una strict administrativa. Daca domnul Barbu face astfel de aprecieri, se poate discuta asta la sediul partidului”, a precizat Marian Mina.
“Lucrurile… de barbatie trebuie sa ramana inttre noi. Nu imi e frica de intepatura scorpionului, ci doar de pozitia cetateanului, caruia trebuie sa-I dam ce am promis”, a declarat Razvan Cuc.
Sunt lucruri pe care cetatenii din municipiu le inteleg cu greu. Mai intai, in campania electorala nu s-a dus nimeni la nea Gheorghe din Tangaru sa-i spuna ca daca el – “nimeni-ul asta” va castiga CJ, ii va aduce la poarta o bucatica din Zona Libera pe care o va recupera de la Consiliul Local. Si astfel, firul vietii lui nea Gheorghe si al urmasilor urmasilor sai se va schimba in bine. Nu. Altele au fost temele de campanie in localitatile din judet, si n-au avut nicio legatura cu Zona Libera.
In municipiu insa, Barbu a avut in programul sau chiar aceasta tema: posibilitatea transformarii Zonei Libere in Parc Industrial.
In conferinta de presa a lupilor tineri, acestia, prin declaratiile lor au dat senzatia ca lucrurile sunt deja rezolvate si ca Zona Libera a trecut deja la CJ… “Am luat inapoi ceva ce ne apartine de drept…”, a declarat Marian Mina la un moment dat.
Sigur ca lupii tineri ai social democratiei giurgiuvene au raspuns la o parte dintre acuzatiile aduse de Barbu. Sigur ca in aceeasi conferinta de presa, atat Marian Mina cat si Razvan Cuc au aratat cat de mult iubesc ei giurgiuvenii, cat de mult se gandesc la binele public si cat de rau a fost Barbu cu Zona Libera (care n-a investit nimic, ci doar a supt sangele poporului din areal, timp de patru ani – din care trei ani, directoru;l AZL a fost Razvan Cuc).
Am vazut in declaratiile celor doi cat de mult isi doresc sa dezvolte Zona Libera Giurgiu, cum vor curge pe Dunare dinspre UE spre AZL fonduri europene… Si mai ales cum “… scopul Zonei Libere este acela de a genera locuri de munca (Razvan Cuc)”.
Ne-a impresionat pana la lacrimi domnul Marian Mina, care a pus o intrebare retorica (nu numai in conferinta de presa, ci si pe retelele de socializare): “Cu ce v-a ajutat pe dumneavoastra (cetatenii – N.R.) ca Zona Libera este la CJ sau la CL? A beneficiat vreo familie (din Giurgiu, evident – N.R.) de faptul ca Zona Libera a fost pana acum la Consiliul Local?”.
Raspunsurile trebuie sa si le dea sau sa i le dea giurgiuvenii,
Noi nu intelegem de ce a trebuit sa se ajunga la tot acest scandal. Fix in momentul in care PSD avea totul: majoritatea primariilor din judet, Primaria municipiului Giurgiu si Consiliul Judetean. De ce atata graba, ca si cum cei de la UE erau cu ochii pe Zona Libera, cu banii la poarta societatii si societatea nu se transformase in Parc Industrial. Nu intrasera zilele in sac si problema putea sa fie discutata cu calm (la sediul partidului, cum spun lupii tineri), putea fi negociata si pana la urma se ajungea la un punct comun, fara sa se escaladeze zona declaratiilor.
“Cetateanul” gandeste simplist si se intreaba legitim: de ce atata graba? Se rezolvasera problemele pe care le avea CJ: spital, drumuri, canalizari, apa potabila si ramasese Zona Libera nerezolvata?
Este intr-adevar o graba suspecta. Si chiar daca un personaj, care acum sta in umbra, spune ca de vina sunt “carlanii”, lupii tineri, carora “le fierbe sangele in vine”, nu avem nici cel mai mic motiv sa credem asta. Din contra. Aici este vorba despre interese care nu au nicio legatura cu… interesul cetateanului.
Ca sa nu mai vorbim despre Apa Service (care este si ea pe agenda CJ), unde este vorba despre peste 130 de milioane de euro si de santiere deschise in tot judetul. Are cineva intrebari?

Altfel, cine administreaza Zona Libera, cine face lucrarile in judet, cine vinde sau cumpara pamant sau actiuni, nu ne incalzeste pe noi, cetatenii. Cunoastem principiul si din pacate l-am imbratisat – „Pleaca ai nostri, vin ai nostrii…”
Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. No name spune:

    Ioana Popescu ce legătură are Boiangiu in aceasta ecuație?Nu este de ajuns ca acest moș libinos,in toată activitatea lui de politician nu a făcut nimic ptr Jud.Gr.Daca îți este dor de el ial acasă.Sau ești una din fostele lui secretare care ii procura de la farmacii Tianli?

  2. ioana popescu spune:

    Unde sunteti dle Boiangiu sa vedeti cum va fac de ras cei 3 pesedei care au ajuns sa conduca acest judet ??!! Nu sunt nici lupi tineri ,nici catelandri,nici carlani.Sunt niste hiene carora le curg balele dupa furat ,dupa praduit si dosit .Daca am fi cinici le am acorda circumstante atenuante – Consiliile Judetene se desfiinteaza in 2017- deci sunt la rupere…