Publicat : joi, nov. 17th, 2016

Judetul Giurgiu – din nou pe ultimul loc! De data aceasta in TOP-urile care vizeaza antreprenoriatul

harta-giurgiuStatisticile spun ca inclinatia spre antreprenoriat a romanilor a crescut la 4 firme pe suta de locuitori. Inclinatia spre antreprenoriat ne ofera o dimensiune a capacităţii de a investi, de a ne asuma riscuri si de a crea locuri de muncă de care depinde în mod direct nivelul nostru de bunăstare. In acest moment, in Romania exista si activeaza 4,1 firme la o suta de locuitori. Pe langa cele 805 mii de firme active mai funcţioneaza înca 385 de mii de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, conform datelor oficiale.
În topul judetelor, cea mai mare înclinatie spre afaceri se înregistreaza in municipiul Bucuresti cu 10,3% persoane juridice active. Cea mai mare înclinatie spre afaceri individuale PFA/II/IF se înregistrează în judeţul Alba cu 3,4%.
In coada clasamentului se afla judetele Botoani si Giurgiu: judeţul cu cea mai mică înclinaţie spre afaceri este Botoşani cu 1,6% firme raportat la numărul de locuitori. Din punct de vedere al afacerilor individuale PFA/II/IF, Giurgiu se află pe ultimul loc cu 1,1%.
Cele mai multe locuri de muncă create de femeile antreprenoare sunt în Bucureşti, Constanţa şi Cluj, iar cele mai puţine în Covasna, Mehedinţi şi Giurgiu
Din perspectiva numarului de locuri de munca create de catre antreprenori femei, judetul Giurgiu se claseaza din nou pe ultimul loc in clasament. Pe primul loc se află Municipiul Bucureşti, urmat de judeţul Constanţa şi judeţul Cluj. La polul opus, cu cele mai puţine locuri de muncă create se află judeţele: Covasna, Mehedinţi şi Giurgiu.

 

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. BUTE LIA spune:

    P S D este de vina ! D o a r el…pentru ca mereu a jonglat cu hotia si a umblat cu fofarleaua !In rest, schimbati-va optiunile de vot,alegand n o r m a l i t a t e a si onestitatea.Fara menajamente,fara prejudecati !