Publicat : joi, nov. 5th, 2015

La Giurgiu s-a deschis un centru de colectare RoRec

rerec 1Miercuri, 4 noiembrie, Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu Primaria Municipiului Giurgiu, au inaugurat cel mai nou centru pentru colectarea deseurilor electrice si electronice (DEEE) din Reteaua Nationala de Colectare RoRec. Odata cu aceasta locatie, intreaga comunitate din Giurgiu are acces la un serviciu de colectare permanent si gratuit al deseurilor de echipamente electrice si electronice.

rorec 2Centrul de colectare lansat reprezinta cea de-a 32-a locatie din reteaua realizata de Asociatia RoRec in parteneriat cu autoritatile locale, la nivel national. Centrul din Giurgiu ofera servicii de colectare si preluare a deseurilor electrice pentru persoane fizice si juridice.

„Este important sa stim sa reciclam, sa contribuim activ la protejarea mediului inconjurator si a sanatatii noastre, a tuturor. Consider ca infiintarea unui centru pentru colectarea deseurilor electrice si electronice in Giurgiu este mai mult decat benefica, chiar obligatorie, prin faptul ca normele europene de mediu ne cer sa colectam pana la 4 kg deseuri electrocasnice/locuitor, in fiecare an. Municipalitatea din Giurgiu saluta aceasta initiativa pe care am sprijinit-o si o vom sprijini in continuare”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Locuitorii din Giurgiu si zonele din proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, de pe strada Strada Gloriei nr. 7. Programul centrului este in fiecare marti de la 10.00 la 13.00 si in fiecare joi de la 14.00 la 17.00.

rorec 3Prin intermediul Centrului de Colectare DEEE din Giurgiu, Asociatia RoRec asigura pentru tot judetul – in regim permanent- -preluarea gratuita a deseurilor electrice de mari dimensiuni, grele sau voluminoase, direct de la domiciliu sau sediu de firma ori institutie. Tot ce trebuie sa faca cetatenii este sa sune gratuit la TelVerde 0800 444 800, numar apelabil gratuit din orice retea de telefonie fixa sau mobila, disponibil zilnic intre orele 9.00-17.00. Dupa apelarea TelVerde 0800 444 800 si inregistrarea comenzii de preluare a deseurilor, o echipa a Asociatiei RoRec va prelua gratuit deseurile pe baza de programare, asigurand atat serviciul de manipulare, cat si pe cel de transport catre Centrul de Colectare RoRec din Giurgiu. Iar de acolo la fabricile de reciclare.

De ce si cum trebuie sa colectam deseurile de echipamente electrice si electronice ca sa traim intr-o lume curata si mai putin poluata? Aflati pe www.rorec.ro si pe facebook.com/AsociatiaRoRec sau sunand gratuit la TelVerde 0800 444 800, zilnic, intre 9-17.

Reteaua Nationala de Colectare (deseuri de echipamente electrice si electronice), realizata de Asociatia RoRec in parteneriat cu primariile,inseamna crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel national. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunitatii, un spatiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice intr-un mod organizat si in conditii de deplina siguranta, cu respectarea normelor de mediu.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, formata de unsprezece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Asociatia RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si gestioneaza toate activitatile necesare colectarii, tratarii si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Emil spune:

    Penibilul continua…sunteti atat de previzibili ca deja plictisiti si nu mai aveti pe cine prosti…acum ca a cazut guvernul, v-ati ascuns si nu mai iesiti cu placa „facem si ne gandim la comunitatea noastra”… Daca era asa, trebuia sa fiti vizibili si activi, indiferent de guvern, nu cu mese Pe la pensionari, piata de peste si alte vrajeli electorale!!!

  2. gelu spune:

    Ia uitati-va si voi, de ce îi arde lu’ asta …