Publicat : mar, apr. 12th, 2016

La Ziua internationala a romilor, politicienii au vorbit si… s-au mancat (GALERIE FOTO)

R 1Mai intai a fost conferinta de presa sustinuta la sediul Partidei Romilor Pro Europa, conferinta la care liderul formatiunii, Mihaita Grigore a invitat si “partea adversa” – Asociatia (nou infiintata) Romii giurgiuveni (al carei reprezentant a venit cu oarece intarziere si a plecat nervos ca nu are expus un roll-up cu sigla).
Spre seara a urmat o intalnire de socializare a romilor, la care au participat peste 200 de personae, basca politicienii care s-au fotografiat din toate pozitiile cu electoratul rom.
Invitati pe rand sa ia cuvantul, politicienii nu au ratat aceasta ocazie unica – de a-si mai castiga cateva voturi. Prin discursuri mieroase si, evident, electoral-politicianiste. Dar si cu sageti otravite aruncate atat in vorbe cat mai ales in priviri “galese” si zambete false.
Cel mai socant discurs a fost cel al lui Alexandru Vladu, care a lasat sa se inteleaga ca face parte din etnia la a carei paranghelie participa.
“As fi vrut sa ma prezint si sa spun ca sunt viceprimarul Alexandru Vladu. Dar nu mai sunt viceprimar. As fi vrut sa va spun ca sunt presedintele grupului local de lucru privind incluziunea romilor, dar nu mai sunt. Asa ca va spun buna seara tuturor, sunt bulibasa al vostru. Am fost langa voi si va cunosc problemele pe care le voi rezolva si atunci cand voi fi primar” a decretat Vladu in aplauzele romilor prezenti.
Nicolae Florian a fost mai rezervat in vorbe (pe care intotdeauna le uita acasa), insa nu a uitat sa spuna ca el va rezolva problemele romilor. Cu conditia sa ajunga primar. Mizand, desigur, si pe voturile romilor (moment in care Vladu s-a intunecat la fata pentru moment).
Au urmat la microfon ceilalti politicieni: Viorel Teodorescu (cu sperantele lui), Constantin Basangiac (cu vorbele la el) si Nicu Stefan (de-al casei).
Insa marele perdant al acestei actiuni a fost Dumitru Beianu. Care a venit primul dintre politicieni la reuniune si a plecat… tot primul. Nu inainte de a sta la masa (singur) in pozitia “f” (de la facebook). Dupa aproape 20 de minute de butonat, a plecat fara sa primeasca like-uri de la romii prezenti in sala. Ceilalti politicieni au aparut in peisaj dupa plecarea lui Beianu.
Nu stim daca este adevarat zvonul neintelegerilor dintre Beianu si Floricel, insa in seara de 8 aprilie, cel putin la evenimentul organizat de romi, “s-a aratat pricea”.r 2r3R 4r 5R 6R 7r 8R 9R 10

Despre autor

-