Publicat : mar, apr. 19th, 2016

Laurentiu Ionescu, directorul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Giurgiu – propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile

SAMSUNGLaurentiu Ionescu (Lorenzo), directorul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Giurgiu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA – sectia de combatere a coruptiei si va fi prezentat la Tribunalul Bucuresti pe 20 aprilie cu propunere de arestare preventive pentru 30 de zile.
Conform unui comunicat al DNA, Laurentiu Ionescu este retinut sub aspectul savarsirilor infractiunilor de fals intelectual, falsuri in inscrisuri sub semnatura privata si folosirea sau prezentarea cu rea credinta de documente false – daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
In acelasi caz a mai fost retinuta Prodan Adriana Roxana Elena, angajata a unei fundatii, pentru savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la comiterea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si folosirea sau prezentarea cu rea credinta de documente false – daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
In comunicat, procurorii spun ca exista date si probe ca in perioada august-decembrie 2015, în cadrul derularii proiectului „Servicii Integrate de sprijin pentru victimele violentei în familie si persoanelor cu dizabilitati”, inculpatul Ionescu Laurentiu-Costel si alte persoane au falsificat documentele din care reiesea ca un numar de 28 de persoane au participat la un curs de formare profesionala, ca un numar de 27 de persoane au participat la un alt curs de formare profesionala si ca au sustinut, în prezenta inculpatului, examenele initiale si finale, teoretice si practice. Cursurile aveau ca obiect dobândirea de cunostinte ca lucratori în comert.
Cele doua cursuri nu s-au derulat în realitate conform actelor întocmite, iar la examinarea initiala si finala a cursantilor inculpatul Ionescu Laurentiu-Costel nu s-a prezentat si nu a facut parte din nicio comisie de examen, contrar datelor mentionate în actele pe care le-a completat si semnat.
Prejudiciul adus bugetului Uniunii Europene se ridica la suma totala de 109.495 lei, constând în toate sumele de bani achitate.
La solicitarea procurorilor anticoruptie care desfasurau cercetari în prezenta cauza, a unor date legate de cursurile de formare profesionala, inculpatul Ionescu Laurentiu-Costel a comunicat în mod nereal ca nu cunostea partenerii proiectelor si nici furnizorul de formare autorizat care a organizat acest programe de formare pe raza judetului Giurgiu.
În cursul anului 2015, în contextul derularii altor doua proiecte finantate din fonduri nerambursabile europene, inculpata Prodan Adriana-Roxana-Elena, în calitate de angajat al unei fundatii, beneficiind si de ajutorul altor persoane, a ajutat la falsificarea, respectiv a falsificat actele întocmite pe numele unei persoane, fapte urmate de folosirea cu rea-credinta a înscrisurilor sub semnatura privata falsificate, în scopul obtinerii de fonduri europene. În realitate, inculpata împreuna cu persoana respectiva au beneficiat de suma de 54.223 lei, în conditiile în care aceasta din urma nu a prestat activitati în cadrul centrului social din mun. Giurgiu al fundatiei respective.
Inculpatilor Ionescu Laurentiu-Costel si Prodan Adriana-Roxana-Elena li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmând sa fie prezentati, la data de 20 aprilie 2016, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Maicu Terezu spune:

    Bravo DNA,încrezutul asta merita sa ajungă unde ii e locul.si el si nevasta-sa erau doi îngâmfați.credea el ca daca are in spate mafia roșie PSD o sa fie de neatins.il aștept si pe badalau sa i se alăture.