Publicat : joi, nov. 19th, 2015

Liberalii pregatesc terenul pentru anuntarea rezultatului sondajului intern

sediu-pnl-giurgiuSondajul efectual de PNL Giurgiu pentru a afla care este candidatul la candidatura pentru Primaria Giurgiu s-a finalizat inca de acum o saptamana. Oficial, rezultatul ar fi trebuit sa fie facut public vineri, 20 noiembrie, in cadrul conferintei de presa. Asa au anuntat cei doi copresedinti ai marelui PNL. Numai ca, probabil din motive obiective, conferinta de presa a fost amanata sau anulata si nimeni nu a inteles prea bine motivele.

In timp ce se primeau SMS-urile cu anularea conferintei, pe adresa de facebook a doamnei Elsa Joanta, purtator de cuvant al PNL Giurgiu, era postat urmatorul text, care lasa impresia ca “stie ‘mneaei ceva”, ceva ce cu totii banuiam cu mult inaintea inceperii sondajului. Si anume ca jocurile erau facute dinainte…

„La sfarsitul acestei saptamani, rezultatul sondajului efectuat in municipiul Giurgiu, la comanda PNL, va fi cunoscut. Fara sa am vreo „sursa”, imi place sa cred ca viitorul candidat al PNL pentru functia de primar va fi actualul deputat Florian Nicolae, presedintele Organizatiei Municipale. Chiar cred ca retragerea sa din cursa in 2012 a fost neproductiva, mai ales pentru oras. Desi, daca e sa privim lucrurile sub toate aspectele, poate ca experienta de parlamentar va constitui un capital important, posibil de valorificat din postura de edil.
Daca rezultatul este cel pe care il doresc eu, atunci cred ca PNL are o sansa reala sa recastige Primaria Municipiului si sa nu va indoiti, are „oferta” cea mai buna dintre cele anuntate, pana acum, de celelalte partide.
Doar cateva zile de rabdare si vom sti cu certitudine.”

Nu este greu sa  intelegem ca jocurile au fost facute inca inainte de a incepe. Si ca este clar cine este castigatorul acestui sondaj atat de discret incat aproape nimeni din Giurgiu nu stie nimic despre el.

Cu mult timp inainte ca Dumitru Beianiu sa ajunga sa fie numit co-presedinte al PNL Giurgiu, era de notorietate prietenia acestuia cu deputatul Nicolae Florian. Era perioada in care deputatul se lasa curtat de PNL, dar in acelasi timp facea curte PSRO-ului inca neinfiintat la acea vreme. Sunt deja cunoscute intalnirile sale cu Marian Vanghelie, in compania unui alt deputat care nu-si gasea partid si amusina prin Giurgiu. Sunt surse care dau ca sigura informatia ca nici lui Beianu nu ii sunt straine potecile spre locul de intalnire cu Vanghelie.

Pana la urma, sustinut asiduu de Gheorghe Stefan, Dumitru Beianu reuseste sa puna un picior (numit) in PNL si astfel tandemul facut, toate energiile se indreapta spre aducerea in PNL a lui Nicolae Florian. Care este plimbat ca sfintele moaste de la Marian Petrache la Vasile Blaga si prezentat ca un trofeu si potential viitor primar.

Dupa intrarea in PNL a lui Florian Nicolae, lucrurile iau o intorsatura nu tocmai placuta si planurile trioului Beianu – Stefan – Floricel sunt date peste cap de anuntul facut de Norut Stanisteanu: vrea sa fie si el primar si intra in cursa interna.

Cei trei au incercat toate metodele posibile sa il faca pe Stanisteanu sa se razgandeasca. In final au acceptat intrarea acestruia in cursa, insa din acel moment au inceput un razboi de guerilla impotriva “dusmanului” de partid numit Stanisteanu.

Ultima lovitura sub centura, data fara scrupule de Beianu a fost eliminarea lui Stanisteanu din BPJ. In ce priveste sondajul, care a inceput la trei saptamani dupa “lovitura de gratie”, giurgiuvenii l-au perceput ca pe o mare cacealma, mai ales ca a fost atat de discret incat foarte putini se pot lauda ca au vazut vreo urma de operator.

Declaratia unui domn din blocul de vis a vis de fosta posta de pe Tineretului este relevanta: “Pe scara noastra (bloc cu 10 etaje) au fost doar la mine la usa. Erau doi. Au inceput sa imi puna intrebari si daca au vazut ca raspunsurile mele nu le convin, m-au intrebat contrariati si rastit daca mie chiar imi place de Barbu si daca chiar sunt multumit de cum arata orasul… Nu cred ca au terminat ce au avut de intrebat si au plecat nemultumiti”.

Asadar, ceea ce steam inca de asta vara s-a certificate acum: Nicolae Florian este candidatul pesedisto/liberal pentru Primaria Giurgiu. Persista totusi intrebarea: dupa toate loviturile sub centura pe care le-a incasat de la colegii liberali, Norut Stanisteanu va mai ramane un soldat devotat palcului de personae care formeaza acum PNL Giurgiu?

Despre autor

-

Afisat: 5 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Oarecare spune:

  Conform obiceiului local…politică mizerabilă! Oare copiii noștri vor trăi intr-o societate normală bazată pe competență și bun simț? Ne-am săturat de „golanisme” și de cei care ar face orice să ajungă în funcții pe care nu le-au visat vreodată! (A se citi Beianu și Floricel).

 2. ionescu spune:

  Este stupid să creadă cineva că Stănișteanu ar fi putut vreodată să câștige sondajul în fața lui Florian Nicolae. Din motive pe care le știți, dar credeți că alții nu le știu. Acum Stănișteanu ar trebui să îi ceară lui Mustățea să îi deconteze banii pe care i-a dat pentru sondaj, dacă nu cumva i-a primit anticipat, la cum îl cumoaștem.

 3. Doamne mare iti este gradina…In timp ce doamna Joanta Elsa ridica osanale lui Floricel pe facebook,in acelasi timp si-a inaintat si demisia din toate functiile pe care le detinea in cadrul PNL…

 4. Chiar nu am nicio informaţie oficială despre rezultat, iar contul personal de Facebook nu ţine loc de platformă de comunicare oficială în numele PNL Giurgiu. Prin urmare, ceea ce apare acolo este un punct de vedere personal, al unui locuitor al municipiului Giurgiu, membru al PNL.

 5. Ca Mustatea e trecut in tabara lui Badalau e o certitudine.
  Ca D-nul Stanisteanu e calul troian al lui Mustatea e o alta certitudine.
  Dilema mea e alta : oare chiar mai conteaza rezultatul sondajului ?!? Sau ne dorim reintoarcerea la un mare si fericit partid unic care sa ne conduca destinele (one big happy family )