Publicat : mie, feb. 24th, 2016

Liderul Partidei Romilor a intrat in cursa pentru Primaria Giurgiu

grigoreSambata, 20 februarie, cu ocazia implinirii a 160 de ani de la dezrobirea romilor, Mihaita Grigore, presedintele Partidei Romilor a organizat o conferinta de presa. In aceeasi zi, Partida Romilor a organizat un seminar in care s-au tinut prelegeri despre importanta evenimentului pentru etnia roma. De asemenea, la seminat s-a vorbit despre importanta organizarii comunitatilor de romi din judet.
La conferinta de presa, alaturi de presedintele Partidei Romilor au mai fost prim vicepresedintii partidului, Oprea Grigore si Voinea Decebal, dar si reprezentantul comunitatii de romi spoitori din Giurgiu, Nicolae Memet.
“Dupa 26 de ani de la Revolutia din Romania, romii inca sunt sclavi, desi in toate actele oficiale scrie ca dezrobirea romilor a avut loc. Constatam ca, cel putin in Giurgiu, romii au fost folositi ca masa de manevra, cu ajutorul careia se pot obtine usor voturi. Oamenii din aceasta etnie au fost tinuti cu buna stiinta saraci si needucati, ca sa poata vota dupa voia altora, a celor interesati” a declarat Mihaita Grigore.
Referindu-se la alegerile locale din 2016, liderul Partidei Romilor din Giurgiu a precizat ca partidul pe care il conduce va depune liste complete pentru Consiliul Local si Consiliul Judetean.
“In afara de municipiul Giurgiu mai avem liste complete in alte 26 de localitati din judet. Exista probabilitatea ca 13 dintre localitati sa aiba si candidati la functia de primar. Cele mai puternice organizatii le avem in localitatile Clejani, Buturugeni, Singureni, Vedea, Gaujani, Baneasa, Hotarele sau Heresti. Sunt localitati in care avem comunitati de romi puternice, cu o masa votanta de cel putin 400 de personae cu drept de vot. Nutrim speranta ca in fiecare din aceste commune vom avea cel putin doi sau trei consilieri locali de etnie roma.
In municipiul Giurgiu este putin mai dificil din cauza faptului ca sunt multe partide si implicit multi candidati. Dar si in municipiu ne propunem cel putin doi consilieri locali si trei consilieri judeteni. In Giurgiu, conform statisticilor exista circa 8.400 de persoane de etnie roma, din care peste 5.000 cu drept de vot” a spus Grigore.
In finalul conferintei de presa, liderul Partidei Romilor Giurgiu a facut si anuntul bomba: va candida pentru functia de primar al municipiului Giurgiu.
In aceasta situatie, alegerile pentru Primaria Giurgiu se complica, daca luam in considerare numarul de potentiali candidati (Nicolae Barbu, Nicolae Florian, Alexandru Vladu, Norut Stanisteanu, Constantin Buduru, Marius Cracea si, ultimul inscris in cursa, Mihaita Grigore).

Despre autor

-