Publicat : mie, sept. 7th, 2016

Locuintele sociale – care sunt criteriile de repartizare si inchiriere

barbu nicolaeIn cadrul conferintei de presa de miercuri 7 seprembrie, primarul Nicolae Barbu a facut precizari cu privire la noutatile privind criteriile de repartizare a locuintelor sociale. Edilul sef a spus ca de saptamana viitoare, Comisia care a fost constituita de Consiliul local va studia cele peste 1.000 de dosare depuse la Primarie pentru locuinte sociale.
“Au acces la locuinta sociala in vederea inchirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoana realizat in ultimele 12 luni sub nivelul castigului salarial minim brut lunar pe economie. Deci, cine are un venit mediu pe membru de familie de sub 1250 lei, va putea beneficia de inchirierea unei locuinte sociale. Dupa analizarea dosarelor, Comisia va trimite fiecarul cetatean adrese in care li se va cere, daca este cazul, actualizarea datelor. La stabilirea ordinii de ierarhizare se vor avea in vedere urmatoarele: situatia locativa actuala, starea civila, starea actuala de sanatate, vechimea cererii, nivelul de studii sau pregatire profesionala, situatii locative sau sociale deosebite, nivelul mediu lunar de venituri pe membru de familie”, a precizat Nicolae Barbu.
Edilul sef a mai vorbit si despre criteriile de ierarhizare si despre punctaj, precizand ca legiuitorul a venit cu noutati privind aceste aspecte.
In grila de punctaj, nu se va mai pune atat de mult accent pe numarul de copii, cum este cazul ANL-urilor, a mai precizat primarul Barbu
“La un copil se primesc doua puncte, doi copii – 3 puncte, trei copii – 4 puncte, patru copii – 5 puncte. Peste patru copii, cate un punct pentru fiecare copil. Al doilea criteriu care difera de cele de la ANL, este vechimea cererii: pana la un an – 1 punct, pana la doi ani – 3 puncte, pana la trei ani – 6 puncte, peste trei ani – cate un punct pentru fiecare an. Al treilea criteriu, care va face diferentierea clara, se refera la situatia financiara – forma sigura de venit si provenienta veniturilor. Astfel, pentru forma sigura de venit – salariu sau pensie – 20 de puncte; penttru o forma temporara de venit (ajutor social, ajutor de somaj, alocatie pentru copii) – 5 puncte”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

Despre autor

-