Publicat : mie, iul. 22nd, 2015

Lucian Iliescu „l-a improprietarit” cu o strada pe Dumitru Beianu

Iliescu-BeianuCine spune ca intre Lucian Iliescu si Dumitru Beianu nu este o relatie de prietenie stransa, ori se inseala, ori minte… S-a ajuns si la „cadouri” destul de costisitoare. Costisitoare nu pentru vreunul dintre ei, ci pentru comunitate… Lucian Iliescu i-a concesionat o strada lui Dumitru Beianu – fundatura unde acesta din urma are locuinta! Fundatura caruia Beianu i-a pus porti de fier  sa nu intre „boborul” pe proprietate… Subiectul a fost amplu dezbatut in seara de 21 iulie si de postul B1TV…

Cum s-a procedat? Cu ajutorul Consiliului local… Care nu cracnea la propunerile lui Iliescu. Iar Iliescu era (inca) in relatii bune cu Dumitru Beianu, pe care trebuie sa le mentina, nu-i asa?

F 1Firul „tranzactiei” are radacini mai adanci, in anul 2007, cand prin Hotararea de CL nr. 85 din 29 martie, art. nr. 2 specifica faptul ca „se atribuie denumirea de Intr. Crinului, accesului creat din str. Vlad Tepes cu o lungime de 33 ml si o latime de 3 ml cu structura de pamant, identificata pe harta municipiului Giurgiu in Anexa nr. 1”.

La vremea aceea, presedintele de sedinta era Preda Constantin, iar hotararea a fost votata cu 20 de voturi, din totalul de 20 de consilieri prezenti.

F2Si pentru ca in anul 2008, pupila lui Lucian Iliescu, Dumitru Beianu a castigat presedintia Consiliului Judetean, acesta trebuia sa fie recompensat cumva. Astfel, in sedinta din 28 mai 2009, s-a supus la vot modificarea Hotararii Consiliului Local nr. 85 (!!!) din 2007. Insa, culmea, se modifica numai articolul nr. 2, astfel:

„Se revoca art. 2 al Hotararrii Consiliului Local al Municipiului Giurgiu nr. 85/29.03.2007 privind atribuirea de noi denumiri de strazi din municipiul Giurgiu”.

Hotararea a fost aprobata cu 20 de voturi pentru, din totalul de 20 de consilieri prezenti. Presedinte de sedinta a fost Lia Macelaru.

Se pare ca luna mai este una norocoasa pentru Dumitru Beianu… Pentru ca in anul 2010, pe 28 mai, intr-o alta sedinta a CL (presedinte de sedinta – Doinita Georgescu), in marinimia lui, Lucian Iliescu ii concesioneaza lui Dumitru Beianu fosta strada… Intrarea Crinului.

Iata cum suna articolul nr. 1 din celebra hotarare:

„Se aproba concesionarea, fara licitatie publica, catre Beianu Dumitru si Beianu Mihaela a terenului in suprafata de 113,00 mp, situat in municipiul Giurgiu, strada Vlad Tepes, adiacent nr. 50 A, apartinand domeniului privat al municipiului Giurgiu, teren identificat prin planul de situatie din anexa 1. Durata concesionarii este de 49 de ani, cu drept de prelungire in conditiile legii”.

F 3Ingineria este fabuloasa… Mai intai, in anul 2009 se scoate din nomenclatorul strazilor „Intrarea Crinului” prin modificarea hotararii din 2007, pentru a fi apoi concesionata lui Beianu, la un an diferenta, ca si „teren”. Iar cum consilierii locali votau asa cum stim cu totii (majoritatea politic iar minoritatea in necunostinta de cauza), ne trezim acum in Giurgiu cu un caz unic: un proprietar de strada.

Mai in gluma, mai in serios, am putea spune ca aceasta „descoperire” poate crea un precedent periculos… Fiecare giurgiuvean ar putea cere sa i se concesioneze macar cate o pavela din fata blocului… Sau o bucatica de asfalt din fata curtii lui… Ii sugeram primarului Barbu sa dea curs acestor solicitari, cu cateva conditii: fara posibilitatea de a isi ridica porti metalice pe micile „proprietati concesionate” (asa cum a facut Dumitru Beianu cu… „terenul Intrarea Crinului” si cu conditia ca fiecare proprietar sa isi plateasca redeventa la timp…

Despre autor

-

Afisat: 8 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Ce-ar fi să ne mai si bucurăm de rezultatul obținut de Astra Giurgiu în meciul cu West Ham United? Unii englezi pasionați sau nu de fotbal n-ar fi auzit în viața lor de Giurgiu dacă n-ar fi fost Astra,câtă vreme vin cântăreți consacrați în Piata Constituției și strigă”Bună seara…Budapesta!”.Iar joia viitoare la meciul retur giurgiuvenii vor avea motive să vină într-un număr cât mai mare pe stadion pentru susținerea echipei.
  Hai Astra!

 2. observator spune:

  Cum poate fi cineva proprietar pe un teren care nu-i aparține, fiind concesionat? Enigmatice confuzii!
  Daca va pasioneaza subiectul vedeti cum e cu terenul acordat florariei de pe sos Bucuresti la parterul unui bloc fara acordul asociatiei de proprietari. Ar mai fi de analizat si cum a votat actualul primar, la data respectiva fiind consilier local, aceste hotarari pe care abia acum le ”descopera”. Halal!
  Daca e ceva ilegal de ce nu se iau masuri?

 3. kiki spune:

  Daca ati stiut de ce nu ati publicat stirea la momentul respectiv?

 4. „strada ” cu pricina are 3 m latime .De abia intri cu masina fara sa spargi oglinzile retrovizoare.Si prin plata redeventei lunare giurgiuvenii au de castigat bani la buget pe urmatorii 49 de ani.Altfel nu ar fi castigat nimic.Ba mai rau ar fi trebuit s-o asfalteze , s-o ilumineze , s-o deszapezeasca ,s-o curete de gunoaie.

 5. Boier Bibescu spune:

  Dacă tot ati inceput, verificați și cum a ajuns Barbu stăpân pe jumătate din Alei, tot pe timpul lui Iliescu, că rău primar a mai fost, mai ales pentru ăștia!

  • Pai si pe fosta cladire a clinicii stomatologice, si pe fostul club sportiv Cetatea al Navrom si pe fostul sediu al IJGCL unde tot asteptam hotelurile promise. Dar despre fosta sera de flori unde se lucreaza intens la ansamblul imobiliar promis si care a devenit cimitir. Vorba ceea ”loc cu flori si verdeata”. La cum evolueaza situatia in Giurgiu, datorita managementului practicat de edili sunt mai utile locurile de veci decat cele vremelnice la bloc.

 6. ionescu spune:

  După cum pui problema chiar s-ar putea crede că e vorba de o stradă, teoretic ai dreptate, că așa scrie și în documente. Dar, adevărul spus aici nu este complet. NU este chiar o stradă, știi foarte bine, este o alee care face legătura din strada Vlad Țepeș cu locuința lui Beianu, o alee pe care nu o mai utilizează nimeni fiindcă nu are de ce. Adică nimeni nu are nevoie să treacă pe acolo, în afară de familia Beianu. Așa că nu deranjează pe nimeni concesiunea aia.