Publicat : mie, sept. 14th, 2016

Masa rotunda pe tema prevenirii coruptiei

anti-coruptie-2Miercuri, 14 septembrie, la sediul ISU Giurgiu a avut loc o masa rotundă cu tema „Prevenirea corupției – drumul către integritate”, tema care se incadreaza in Proiectul “Labirintul Anticoruptiei – editia 2016, derulat de Asociaţia Pro Democraţia şi Direcţia Generală Anticorupţie.
Reprezentantul Asociatiei Pro Democratia – Iuliana Iliescu, impreuna cu Titov Gherghe, ofiter al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) i-au avut ca si invitati pe subprefectul Laurentiu Tintea, primarul Nicolae Barbu si vicepresedintele CJ – Vasile Andronache.
“Avem un parteneriat de peste 7 ani cu DGA si derulam proiecte impreuna. Este insa important ca alaturi de noi sa fie toti actorii din comunitate – opinie publica, institutii, mass media, etc., si sa le vorbim oamenilor despre importanta cunoasterii legislatiei”, a precizat Iuliana Iliescu.
Subprefect Laurentiu Tintea a subliniat faptul ca in Romania, coruptia ne costa pe fiecare in parte 1.750 de euro anual, iar acest parteneriat intre Asociatia Pro Democratia si DGA este binevenit.
Dupa ce vicepresedintele CJ – Vasile Andronache si-a exprimat optimismul ca lupta anticoruptie va avea succes, iar aceasta plaga va fi eradicata, primarul Nicolae Barbu I-a felicitat pe initiatorii actiunii si a vorbit despre importanta unei legislatii clare in ce priveste acest aspect.anticoruptie
“Instruirea si informarea personalului in ce priveste preventia anticoruptie a insemnat un punct important din mandatul meu la Primaria Giurgiu. Impreuna cu DGA Giurgiu am lucrat bine, am avut proiecte impreuna si la nivel functional stam bine. Se pune insa problema vulnerabilitatii personalului vis a vis de faptele de coruptie. De aceea ne zbatem ca angajatii din institutie sa aiba salarii in functie de nivelul de pregatire profesionala, pentru ca tentatia de a cadea in ispita sa dispara. Suntem insa vulnerabili cu totii in fata legislatiei, pentru ca, in ciuda faptului ca facem educatie legislativa, se creeaza o vulnerabilitate in randul personalului din administratia publica. Iar acest lucru are o cauza clara: sunt persoane care nu cunosc legea. As incheia spunandu-va ca trebuie stabilit si un cod al integritatii”, a spus edilul sef.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Maria Campina spune:

    Andronache si anticoruptia!Cred ca glumiti!