Publicat : mie, iul. 19th, 2017

Miliarde de lei de la municipalitate pentru igienizarea si reparatiile curente ale scolilor din municipiul Giurgiu

N. BarbuIn acest moment, Primaria Giurgiu se afla in plin proces de efectuare a lucrarilor de reparatii si igienizare la gradinitele si unitatile de invatamant din municipiu, unele dintre aceste lucrari facandu-se cu fonduri din bugetul Primariei, altele insa, pe proiecte nationale sau europene.
Intr-o recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a facut un “inventar” al lucrarilor care se executa in fiecare unitate scolara si a declarat ca a dat la scoli sumele pe care conducatorii unitatilor le-au cerut pentru aceste lucrari…
“Fondurile din bugetul Primariei pentru igienizarea unitatilor de invatamant, creselor si gradinitelor s-a ridicat in acest an la 4,6 miliarde de lei vechi. Nu am taiat nimic pentru scoli, tot ce au cerut directorii li s-a dat… Insa veti vedea in septembrie ca vor veni unii care vor spune ca nu au avut cu ce sa faca. Acestia sunt cei care nu au cerut”, a precizat edilul sef.
In acest moment, la scoala nr. 7 se lucreaza pe un proiect de investitii pentru autorizarea ISU a mansardei, unde de peste un an si jumatate se fac proiectari, reproiectari, studii tehnice si se iau avizuri… Edilul sef a spus ca investitia va demara de la 1 august cu termen de finalizare in 40 de zile si cu o valoare de 4,8 miliarde de lei vechi.
Primarul Barbu a declarat ca Administratia Publica Locala are pregatite si trei proiecte pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), proiecte care se adreseaza unor unitati scolare din municipiu…
“Aceste trei proiecte sunt finalizate si asteptam sa vina randul judetului nostru pentru semnare si finantare. Primul proiect, in valoare de 12,7 miliarde de lei se adreseaza scolii generale nr. 8 si cuprinde schimbarea integrala a mobilierului scolar, instalatii impotriva incendiilor (hidranti interiori, instalatii de stropire cu apa, etc), iar sala de festivitati a scolii va fi renovata in asa fel incat sa corespunda normelor impotriva incendiilor.
Al doilea proiect se adreseaza Liceului N. Balanescu, un proiect de circa un million de euro pentru schimbarea mobilierului scolar, iar cel de-al treilea se adreseaza Colegiului “Ion Maiorescu”, are o valoare de 5,7 miliarde de lei vechi si cuprinde dotari si inlocuire mobilier in cladirea gimnaziului”, a precizat primarul municipiului.
Reparatiile la scoli cu fonduri proprii ale Primariei mai cuprind inlocuirea instalatiei electrice la scoala nr. 8, dotarea clasei pregatitoare de la gradinita nr. 9, repararea acoperisului gradinitei “Scufita Rosie”, canalizarea si reparatii ale grupului sanitar de la sala de sport a colegiului I. Maiorescu, etc…
Primarul Barbu a mai precizat ca mai exista, finalizate deja, inca 8 proiecte pentru scoli, pe Axa 3-1 din POR, proiecte pentru care Primaria are deja sumele de cofinantare, proiecte in care intra mai multe scoli, gradinite, dar si extinderea unor crese din municipiul Giurgiu.

Despre autor

-