Publicat : lun, iun. 19th, 2017

Ministrul demisionar Razvan Cuc – raspunsuri de… deputat si politician versat

razvan cuc - dragneaIn cadrul unei conferinte de presa, deputatul PSD Razvan Cuc, ministru demisionar al Transporturilor a fost intrebat daca nu exista frustrari ale membrilor din Guvern care au fost nevoiti sa demisioneze? Intrebarea a venit in contextul in care timp de 5 luni de zile, presedintele PSD Liviu Dragnea a laudat Guvernul pentru eficacitate, iar in ultimele doua saptamani si-a schimbat complet opiniile. De ademenea, Razvan Cuc a fost intrebat si cum isi explica declaratia lui Niculae Badalau – presedinte executiv al PSD, care a spus in fata jurnalistilor din presa centrala ca si ministrul Transporturilor are probleme la evaluarea facuta de PSD…
Raspunsul lui Razvan Cuc nu a fost unul de ministru, ci unul de politician versat. El a ocolit un raspuns transant si a vorbit de cu totul altceva…
“Aici ar trebui sa il intrebati pe domnul presedinte Badalau exact ce anume…, insa eu va spun urmatorul lucru: in general capul, cel care gestioneaza toata echipa are rolul de a pune la masa ministerele in momentul in care sunt anumite blocaje. Noi, ministrii, pe de o parte avem proiectele pe care le implementam, si pe de alta parte sunt masurile pe care le luam pe plan legislativ, care vin sa deblocheze. Eu, de exemplu lucram cu doamna Shhaideh la un proiect de accelerare a masurilor pentru constructia de autostrazi si proiecte majore. Aparte de legea pentru achizitii strategice. In tot acest proces, in momentul cand doi ministri – in acest caz al Transporturilor si al Dezvoltarii – lucreaza la un pachet de legi, acel proiect urmeaza sa ia mai multe avize. Toate proiectele pe care le scoatem au niste etape si niste avize… De ce sa stam 7/8 luni sa luam aceste avize si sa nu le luam intr-o luna. Pentru ca, in fond noi vrem sa construim pentru tara, nu pentru Cuc sau pentru Mina, Marciu sau Elena Dinu. Construim pentru tara… Atunci haideti sa relaxam toate conditiile astea si sa gasim solutiile cele mai optime pentru dezvoltare. Pentru ca dezvoltarea unei infrastructuri rapide si eficiente duce si la cresterea economica.
Sunt alte masuri care trebuiau luate in prealabil, pentru a le putea pune in aplicare din 2018, cum ar fi Fondul Suveran de Dezvoltare (FSD).
FSD este un concept extrem de benefic care, pe partea de transporturi – asta am discutat si cu Darius (Darius Valcov – cel care a creionat programul de guvernare al PSD si care a facut evaluarea ministerelor – N.R.) de foartre multe ori – pentru ca strategia era in felul urmator: ce nu apuc sa fac sau ce nu am finantare sa fac, ce nu se incadreaza in suma alocata proiectelor de infrastructura mergeam si dadeam la FSD si se faceau mult mai repede pe proceduri accelerate. Ei bine, acest fond nu a aparut, astfel ca se intrerupe un ritm normal de dezvoltare si de implementare a proiectelor care au fost asumate prin programul de guvernare… Mai sunt si alte masuri pe partea economica, care trebuiau implementate inca din acest prim semestru, pentru a putea fi aplicate din 2018…”, a raspuns Razvan Cuc.
… Alta intrebare…

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Blend-a-Merde spune:

    Pacat. Dom ministru are merite mari. Cat hala metalica aia imensa din Zona Libera care a disparut cat a fost el director acolo.