Publicat : mie, iul. 20th, 2016

Mostenirea Consiliului Judetean Giurgiu – bani multi, datorii multe, eficienta zero…

mina xAsta este concluzia la care a ajuns noul executiv al Consiliului Judetean, dupa aproape trei saptamani de la investire. Intr-o recenta conferinta de presa, Marian Mina, presedintele CJ Giurgiu a prezentat o prima evaluare a dezastrului lasat in urma de doua mandate ale celor doi presedinti ai CJ din partea PNL. Spitalul, Teatrul Tudor Vianu, starea drumurilor judetene, toate sunt intr-o stare jalnica, desi, spunea Marian Mina, bani au fost, insa nu a existat dorinta de a face ceva sau, spunem noi, interesele politice au avut prioritate…
1.540 de miliarde de lei vechi!! Aceasta este suma pe care Consiliul Judetean o are imprumutata de la diferite banci.
“Nu inteleg nici acum de ce aceasta institutie a imprumutat sume exorbitante pentru anumite proiecte… Exista un credit la BCR de 300 de miliarde, la UNICREDIT 20 de miliarde de lei vechi, inca unul la BCR de 100 miliarde… La Carpatica, un credit de 400 de miliarde, la Trezorerie un credit de 270 de miliarde si inca unul de douazeci de miliarde tot la Trezorerie.
O sa va spun, in mare si pentru ce au fost facute aceste credite: cel de la BCR de 300 de miliarde a fost facut pentru drumurile judetene (a caror situatie o cunoastem cu totii). Creditul de 100 de miliarde, tot de la BCR a fost facut special pentru DJ 411 (pentru care iarasi nu s-a facut nimic)… Creditul de 400 de miliarde de la Carpatica a fost facut pentru proiecte europene si pentru groapa de gunoi – groapa care este total nefunctionala…
La inceputul acestui an Consiliul judetean a avut un buget (bugetul de stat) de aproape 700 de miliarde. In momentul de fata mai avem in cont aproape 100 de miliarde de lei vechi”, a declarat Marian Mina.
Presedintele CJ Giurgiu a vorbit si despre jaful care s-a facut in CJ cu privire la sprijinele financiare acordate persoanelor fizice si bisericilor. Ajutoarele acordate persoanelor fizice in anul 2016 (an electoral) s-au ridicat la valoarea de 19 miliarde de lei, fata de 2015, cand au fost doar de 5 miliarde de lei vechi.
Sprijinele financiare acordate bisericilor din judet s-au ridicat in anul 2015 la 23 de miliarde de lei vechi, iar in 2016 la peste 7 miliarde…
“Toate aceste sume enorme ar fi putut fi folosite pentru spital, care este un dezastru, puteau fi folositi la scoli, in educatie, putea sa li se dea o destinatie utila” a precizat presedintele CJ.

Despre autor

-

Afisat: 4 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Blend-a-Merde spune:

  Aceeasi vaicareala, de fiecare data cand vine unul nou. In final, face rahatul praf si lasa urmatorului aceleasi probleme pe care le-a gasit plus altele pe care le va realiza dumnealui.
  Nu ar fi o problema lipsa banilor. Era unul in vama, Dan, de la care a invatat cum se fac banii.
  „Inca o data ca n-am terminat: deci, una ramåne in Fizic, una ramåne la seful de tura, cu documentarul, una ramåne la imparatie!” Asta e din zicerile apuse ale lui Fane. (stiti voi care)

 2. SANCHI spune:

  MINE, P E T A R D E ,F U M I G E N E TOVARASESTI ! VIITORUL GROPAR AL JUDETULUI !

 3. Tristoiu spune:

  Domnule jurnalist frumos nu ar fi să îl întrebați și pe Vasile Mustățea cum comentează cele afirmate de domnul june de la CJ? Mă gândesc că așa ar fi deontologic: prezinți cititorului părerile ambelor părți într-o anume problemă, nu doar ce spun unii.
  Hai pune mâna pe telefon și sună-l!