Publicat : Dum, apr. 19th, 2015

Motivul pentru care lucrarile la pista de atletism au fost sistate temporar

pistaCu trei saptamani in urma au fost demarate lucrarile la pista de atletism din Parcul Tineretului, insa, dupa doua saptamani de la inceperea lucrarilor, acestea au fost sistate temporar.

In cadrul unei conferinte de presa, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu a explicat motivul pentru care aceasta lucrare inceputa a fost sistata…

„La licitatia pentru construirea pistei de atletism si-au manifestat interesul patru firme (trei din Giurgiu si una dinTargu-Mures), iar oferta financiara cea mai buna pentru administratia locala a fost cea a firmei Atlas din Targu Mures. Pretul de pornire al licitatiei a fost de 850.000 de lei plusTVA, iar firma castigatoare a adjudecat proiectul pentru suma de 724.000 de lei plus TVA. In urma unui control desfasurat de specialistii Directiei de Investitii din cadrul Primariei Giurgiu s-a constatat ca nu au fost respectate caietul de sarcini si proiectul tehnic, ceea ce a dus, temporar, la sistarea lucrarilor. Municipalitatea a dat un termen pentru indreptarea greselilor, iar lucrarile vor reincape foarte curand. Vreau sa asigur toti giurgiuvenii ca pista de atletism nu va avea circuit inchis, aceasta fiind disponibila publicului larg” , a declarat edilul sef al municipiului.

Pentru executarea acestor lucrari de investitii a fost nevoie ca 190 de copaci din Parcul Tineretului (mai putin cei ornamentali valorosi) sa fie scosi, insa 80% dintre acestia au fost sau vor fi replantati. Pista de atletism din Parcul Tineretului va avea patru culoare de alergare, fiind prevazuta cu spatii pentru saritura in lungime si aruncare a greutatilor. Termenul de finalizare a lucrarii este toamna acestui an, cand va avea loc si inaugurarea pistei.

Despre autor

-