Publicat : mar, ian. 12th, 2016

MP Giurgiu – Nunta cu lautari si mire virgin, dar fara mireasa

nunta MPMiscarea Populara din Giurgiu se pregateste de nunta. Ca niste vajnici gospodari si-au tocmit lautarii purtator de cuvant, presedinti, secretari), si-au procurat un mire si acum se fac anunturile pentru… mireasa. Cea mai bizara declaratie politica din ultimii 26 de ani (si credeti-ma, am vazut si am auzit multe – N.A.) a fost facuta astazi de presedintele organizatiei municipale Miscarea Populara Giurgiu – Marius Bogdan Cracea. As fi vrut sa scriu ca declaratia ne-a crucit, dar mai potrivit este sa spunem ca ne-a lasat… cracanati.
“Voi incepe conferinta de presa prin a face un scurt anunt. Politician giurgiuvean, caut iubita. Alegerile locale se apropie si, chiar daca nu sunt prima optiune a partidului trebuie sa fiu pregatit din toate punctele de vedere. Oamenii nu sunt facuti sa fie singuri, iar femeia spune multe despre barbatul ei. (???) Sper, cu ajutorul presei, sa devin candidatul ideal pentru Primaria Giurgiu. As spune ca viitoarea iubita ar fi ideal sa lucreze in sistemul de justitie, la Judecatorie, Tribunal, Parchet, dar aceasta conditie ar fi prea restrictive. Asa ca criteriile de baza sunt doua: sa fie atragatoare si inteligenta.
Pot aparea si complicatii. Confruntarea politica ar putea sa se complice, daca luam in considerare faptul ca ceilalti contracandidati sunt tati de fete (?????). Cele interesate (pretendentele, daca am inteles bine – N.R.) ma pot contacta pe contul personal de facebooc sau isi pot lasa datele de contact la sediul partidului”, a declarat dintr-o suflare Marius Bogdan Cracea.
Punand neuronii la munca am inteles ca domnul Cracea a uzat (excesiv) de metafore si figuri de stil, pe care le-a amestecat atat de sarguincios incat a iesit o zicere hilara, demna de gag-urile filmelor mute.

In traducere (speram ca am inteles bine), Marius Cracea ne spune ca mireasa lui ar putea fi… Primaria, cu conditia sa il desemneze bosii partidului.
Dar, la fel de bine, omul poate chiar vrea sa se insoare si a ajuns la capatul rabdarii, astfel ca are nevoie de petitoare. Si cine poate face asta mai bine ca presa, si partidul. Desi nu prea stim daca se va gasi vreo demoazela care sa se incurce cu un virgin, doar pentru ca (virginul, fireste) isi doreste sa ajunga primar. Cat priveste mireasa – daca spre Primarie se uita Cracea – s-ar putea sa fie si prea lata si prea inalta…

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Ion Necula spune:

    O campanie negativa este întemeiata întotdeauna pe bârfa, nu pe doctrine. Ea e facuta, speculându-se subiecte de genul: amante, afaceri murdare, coruptie, lucruri care tin de lumea interlopa. Acestea pot deveni subiecte de bârfa, ele se pot povesti usor si genereaza mereu alte povesti. E necesar sa se povesteasca mult, iar acest lucru se poate întâmpla doar pe marginea unor anumite subiecte. În momentul în care un candidat afla ca se bârfeste pe seama lui, se vede pus în fata obligatiei de a rezolva problema, deviind astfel de la parcursul pe care si-l propusese initial.Cine are ochi sa vada si urechi sa auda isi da seama.